HUMAN

De Sekszusjes: "Wij hadden geen idee hoe seks hoorde te voelen!"

  1. Nieuwschevron right
  2. De Sekszusjes: "Wij hadden geen idee hoe seks hoorde te voelen!"

In de week van #kutvoorlichting vroeg Tussenuur Krista (30) en Marcelle (28) Arriëns, beter bekend als De Sekszusjes, hoe goede seksuele voorlichting er uit zou moeten zien. Nu zijn lessen over seksualiteit vaak ongemakkelijk, saai en eenzijdig. Maar hoe moet het dan wél?

De Sekszusjes: "Toen wij begonnen met seks, hadden we weinig idee over hoe het hoorde te voelen. Hierdoor lieten we sneller dingen toe die we eigenlijk niet fijn vonden en gingen we dingen doen waarvan we dachten dat die zo hoorden.

Zelfbewust in bed

"In ons programma Sekszusjes TV geven we daarom voorlichting die we destijds zelf hadden willen krijgen. Dat doen we door expliciet te praten over hoe we vanaf de eerste keer tot aan nu seks hebben en wat we daarbij ervaren. Positief en negatief. Kijkers kunnen bepaalde situaties of ervaringen herkennen of gaan er ook op zo’n manier over nadenken. Hopelijk kunnen ze daardoor veel zelfbewuster zijn in bed in wat ze wel en niet willen. Of hoe ze het willen.

"Het zou goed zijn als er op middelbare scholen ook ruimte komt om zulke eerlijke gesprekken te voeren. En als dat toch te ongemakkelijk is, kunnen leerkrachten altijd nog onze afleveringen aanzetten. Want daar zijn ze tenslotte voor!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk ook: Seksuele voorlichting gaat te veel over hetero-seks
Kijk ook: Linda de Munck laat poes fotograferen
Kijk ook: Linda de Munck krijgt lesje masturberen

#KUTVOORLICHTING

In de week van #kutvoorlichting maken 3FM Tussenuur en Brandpunt+ zich hard voor betere en leukere seksuele voorlichting, want eerlijk: dat kan véél beter. Check 3fm.nl/kutvoorlichting voor meer content!

Ster advertentie
Ster advertentie