HUMAN

Tim Hofman (#BOOS) grote winnaar social awards

  1. Nieuwschevron right
  2. Tim Hofman (#BOOS) grote winnaar social awards

"De prijs voor beste Snapchatter moest eigenlijk naar mijn vriendin gaan, die is véél leuker."

Tim Hofman mag zichzelf de grote winnaar noemen van De Beste Social Awards 2017. Tijdens het feestje, waarin fanatieke YouTubers, Instagrammers en Snapchatters in het zonnetje werden gezet, ontving hij drie beeldjes. Onze vrienden van 7Days spraken de programmamaker na afloop!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gefeliciteerd, je hebt maar liefst drie awards gewonnen. Was dat waar je voor kwam?

"Nee, niet echt. Ik was vorig jaar ook bij de uitreiking en had toen een heel gezellige avond. Daarom hebben we met het team van #BOOS besloten om dit jaar weer te gaan."

Je hebt met #BOOS de prijs voor beste YouTuber ontvangen, maar ook de award voor beste BN'er op social media en beste Snapchatter. Met welke ben je het meeste blij?

"Met die van beste YouTuber. Die is voor het hele team. Ik maak natuurlijk ook programma's voor tv, maar hiermee wil ik de NPO én de politiek laten zien dat internet heel belangrijk is.'

'De prijs voor beste Snapchatter moest eigenlijk naar mijn vriendin (Lize Korpershoek, red.) gaan, die is véél leuker. En een prijs voor bekende Nederlander vind ik niet relevant.'


(Tim en Lize, sitting in front of a camera, A-W-K-W-A-R-D)

Je zit op vrijwel alle mogelijke social media. Heb je nog een voorkeur?

"Ik gebruik alle kanalen voor wat anders. Als je voor eentje kiest, ben je dom."

Je hebt veel succes dankzij social media. Heb je weleens nagedacht over een wereld zónder social media?

"Nee, ik zou niet weten waarom ik dat zou moeten doen. Het is toch niet zo?"

Ga je volgend jaar voor vier Social Awards?

"Pfoe, dat is over een jaar man. Zo ver kijk ik niet in de toekomst vooruit. Maar volgens Lize zou beste Twitteraar er nog wel bij kunnen."


(Ook ons panellid Annegien viel in de prijzen, ze werd Beste Instagrammer van 2017)

Prijzen voor Annegien en Arjen

De Beste Social Awards werden voor de vierde keer uitgereikt. Naast Tim Hofman viel ook Zondag met Lubach-presentator Arjen Lubach in de prijzen met zijn Netherlands Second-video en de Kamergotchi.

Ons Tussenuurpanellid Annegien Schilling ging ervandoor met de prijs voor Beste Instagrammer en vlogger Sophie Milzink werd uitgeroepen tot beste Twitteraar. En de award voor slechte post op social media? Die ging naar Geert Wilders. Gefeliciteerd! Of niet, natuurlijk.

(Hoofdfoto van ANP)

Ster advertentie
Ster advertentie