HUMAN

Yes!! 'Onze' Annegien (17) is Jongere van het Jaar!

  1. Nieuwschevron right
  2. Yes!! 'Onze' Annegien (17) is Jongere van het Jaar!

Logisch natuurlijk.

'Onze' Annegien Schilling is uitgeroepen tot 7Days Jongere van het Jaar 2016. Hoera! Annegien won de publieksprijs vanwege de geweldige foto’s die ze maakt voor haar Instagramaccount fetching_tigerss. Ze bewerkt beelden van zichzelf tot een soort sprookjes, die door veel mensen worden gewaardeerd.

Héél veel, want Annegien heeft inmiddels meer dan 750.000 volgers. In augustus werd haar werk geëxposeerd op het Centraal Station van Amsterdam en er is een documentaire over haar gemaakt: Het meisje van 672k!

Missie geslaagd

"Annegien is met haar oogverblindend mooie beelden een terechte winnaar, en weer een mooi bewijs van het feit dat we jongeren serieus mogen nemen," zegt 7Days-hoofdredacteur Lotte Stegeman.

"We riepen deze verkiezing zeven jaar geleden in het leven omdat de overwegend negatieve berichtgeving over tieners ons frustreerde. De afgelopen jaren hebben we gelukkig gemerkt dat steeds meer media aandacht besteden aan jongeren die zich positief onderscheiden. Als onze verkiezing daar ook maar een beetje aan heeft bijgedragen, is onze missie geslaagd."

Overtuigende winnaar

De verkiezing bleek tot op het laatste moment een spannende race tussen Liesette Bruijnsma, dj Trobi en Annegien Schilling. Annegien kreeg uiteindelijk maar liefst dertig procent van de stemmen. Ook namens het team van Tussenuur, Annegien gefeliciteerd!

Ster advertentie
Ster advertentie