HUMAN
BNNVARA

Mark: "Mannen hebben überhaupt geen zin om het over hele ingewikkelde dingen te hebben onderling"

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Mark: "Mannen hebben überhaupt geen zin om het over hele ingewikkelde dingen te hebben onderling"

Een kwart van de mannen zien huilen als zwak bij andere mannen, komt uit onderzoek van 3FM HUMAN en 3Vraagt. Vrouwen denken daar heel anders over, slechts 2 procent vindt het zwak als een man huilt. Maar hoe zit dat eigenlijk bij de mannen van 3FM?

"Hoe zit dat nou eigenlijk bij jou? Praat jij makkelijk over je gevoelens?" vraagt Mai aan Mark. "Ik ben echt wel iemand die makkelijk zijn emoties laat zien," zegt Mark. "Maar mijn vriendin zegt ook wel eens: Als mensen over iets beginnen wat net iets dieper is dan de laatste film die je gezien hebt, schuif je het af. Eigenlijk wijs je daardoor iemands interesse af."

Bekijk het hele gesprek hier ↓

Wanneer durven we te huilen?

Als er iets ergs met een dierbaren gebeurt durft 76 procent van de ondervraagde mannen en 96 procent van de vrouwen bij anderen te huilen. Bij "niet lekker in je vel zitten", durven mannen (42 procent) minder vaak te huilen dan vrouwen (73 procent). Ook bij liefdesverdriet zien we dit verschil (38 procent om 63 procent). Er is één situatie waarin mannen iets vaker dan vrouwen zeggen dat ze durven te huilen waar anderen bij zijn: om sportevenementen. Wanneer we winnen of verliezen, durft 21 procent van de mannen in het onderzoek te huilen, tegenover 17 procent van de vrouwen.

Dossier Man Up!

Mannen zijn sterk en handig, fixen veel vrouwen, ze zijn lomp en janken niet. Een stereotypebeeld van de man. Klopt dat anno 2022 nog? Zijn mannen van nature jagers als het gaat om seks en flirten? En is het oké om je kwetsbaar op te stellen als man? Dat zoekt 3FM-DJ Andres Odijk samen met HUMAN uit in dossier Man Up! Check alle verhalen via 3FM.nl/manup.

Ster advertentie
Ster advertentie