HUMAN

Dit is waarom Manu woordkunst plugt op 3FM

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is waarom Manu woordkunst plugt op 3FM

Schrijver en woordkunstenaar Manu van Kersbergen gaat aan de slag voor Tussenuur Slam. Elke vrijdag koppelt hij een jonge woordkunstenaar aan Club Hub voor een spoken word performance. Even voorstellen dus!

Als kleine jongen raakte Manu al geïnteresseerd in woordkunst door de hiphopcd’s die hij luisterde. Als jongere begon hij met het schrijven van raps en in 2008 brak Manu door met zijn album De Vloek Op De Overvloed. “Dat album werd goed ontvangen. Ik werkte samen met onder andere Typhoon en trad op in Nederland en België.”

“Doordat mijn teksten altijd op waardering konden rekenen, was ik erg benieuwd naar hoe het zou zijn om ook zonder muzikale begeleiding op te treden.” En dat is wel wat anders, vindt Manu. “Een verhaal vertellen zonder muziek is heel basaal. Je brengt iets over aan het publiek puur met jouw stem.”

Doodeng

De eerste keer dat Manu zonder muziek optrad, vond hij dat doodeng. “Ik had een muzikale achtergrond, dus ik was er aan gewend om een DJ of een groep muzikanten om me heen te hebben. Om in een keer in m’n eentje on stage te staan was echt heel gek. Het voelde erg kwetsbaar. Maar het voelde wel heel goed. Om in een leegte, met zo veel aandacht voor het woord, een verhaal over te brengen.”

Nu treed Manu vaker op met alleen zijn teksten. Maar hij geeft ook workshops, heeft een uitgeverij, maakte documentaires en speelt nu in de voorstelling Toen Ma naar Mars vertrok. “Heel divers, maar het heeft allemaal met één ding te maken: Een verhaal vertellen.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jonge woordkunstenaars

“Voor Tussenuur Slam ga ik op zoek naar jonge mensen die ook graag hun woorden delen. Jonge woordkunstenaars die de drang hebben om iets over te brengen op een publiek. Waar andere mensen weer geïnspireerd van raken. Dit kan spoken word zijn, maar ook een tekst met muzikale begeleiding. Deze jongeren zijn te zien in de uitzending van Club Hub op vrijdag.”

Manu gaat binnen zijn eigen netwerk op zoek naar jongeren en gaat langs bij spoken-word events. Ook kun je jezelf opgeven via onderstaand formulier.

{rsform 42}
Ster advertentie
Ster advertentie