HUMAN

Zo denken jongeren over kechs, Boef en Expose-groepen

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo denken jongeren over kechs, Boef en Expose-groepen

Omdat het vooral jonge meisjes zijn die op Telegram aan de schandpaal worden genageld en voor kech worden uitgemaakt, vond NOS Mashup de tijd rijp om aan tieners te vragen hoe zij denken over de boycot van Boef en Exposed-groepen op social media. 'Onze' Zaid was er bij.

Afgelopen december trokken onze vrienden van Mashup een beerput open, door hun onderzoek naar zogeheten Exposed-groepen op social media als Telegram en Snapchat. Op accounts met weinig verhullende namen als 87 exposed snitches & bitches en hoofddoekjes18+ worden naaktfoto's en -video's van voornamelijk meisjes met een Turkse en Marokkaanse achtergrond gedeeld. Meisjes die daarmee zichzelf en hun familie ten schande maken,

En dat onderzoek maakte nogal wat los. Niet in de laatste plaats omdat tot dan toe eigenlijk niemand wist van de omvang van het fenomeen, dat vooral bedoeld is om jonge meisjes en hun familie aan de publieke schandpaal te nagelen.


(Tussenuur-reporter Zaid geeft tijdens Real Talk van Mashup zijn mening over de boycot van Boef)

Hoe denken tieners er eigenlijk over?

'Sletje dat ze is. Bel haar!', staat onder een foto van meisje, haar naam en telefoonnummer erbij en die wordt ontmaskerd omdat ze een 'kech' is, een hoer. En sinds de jaarwisseling kent heel Nederland dat woord dankzij de Snaps van rapper Boef.

Het was reden genoeg voor onze vrienden van Mashup om Nederlandse tieners te vragen hoe zij denken over de boycot van Boef, of vrouwen met korte rokjes in de club 'het' over zichzelf afroepen en of het überhaupt oké is om naaktfoto's te versturen. Namens Tussenuur vaardigden wij onze Zaid El Ouardani af om mee te praten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie