HUMAN

3FM: 'Zelfmoord, praat erover!'

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM: 'Zelfmoord, praat erover!'

3FM helpt mee om het taboe rondom praten over psychische problemen en suïcidale gedachtes te doorbreken. En daarom koppelen we de track van Logic aan het telefoonnummer van de Nederlandse zelfmoordpreventielijn: 0900-0113.

Video niet beschikbaar

'1-800-273-825'. Dat is niet alleen de titel van die track van Logic, het is vooral het telefoonnummer van de Amerikaanse zelfmoordpreventielijn. De conscious rapper wil met die track mensen op het hart drukken dat, ongeacht hoe diep je in de shit zit, er altijd een luisterend oor is.

Zo'n telefoonnummer hebben we in Nederland ook: 0900-0113. En omdat in Nederland jaarlijks een half miljoen mensen rondloopt met zulke gedachtes en zelfmoord bovendien doodsoorzaak nummer 1 is onder de veertig jaar, is het voor 3FM een kleine moeite om, in het kielzog van Logic, het zelfmoordpreventienummer onder de aandacht te brengen.

Met een grote T

Het initiatief, ontstaan vanuit 3FM-DJ Herman Hofman, werd meteen breed gedragen onder DJ's. "Er zijn nog maar weinig taboes," zegt Herman. "Maar het hebben over je geestelijke gezondheid en zeker over suïcidale gedachten is een taboe met een grote T."

3FM erkent dit onderwerp, iets wat ook blijkt uit onze #openup-week, en besteedt er deze week op radio en online aandacht aan. Elke keer als '1-800-273-8255' wordt gedraaid, noemen DJ’s na afloop het nummer van de Nederlandse zelfmoordpreventielijn: 0900-0113. Online belichten we een week lang het onderwerp vanuit verschillende kanten.

Meer info

* Heb jij zelf gedachten over zelfmoord, klik dan hier!
* Maak jij je zorgen over postings die iemand online doet, klik dan hier!
* Maak jij je zorgen om iemand anders, klik dan hier!

* Heeft iemand om je heen gedachten aan zelfmoord, klik dan hier!

Ster advertentie
Ster advertentie