HUMAN

Love at first swipe: deze stadia doorloop je

  1. Nieuwschevron right
  2. Love at first swipe: deze stadia doorloop je

Julia, 22:33 uur: "Romeo, oh Romeo ???? " Tegenwoordig hoeven we niet meer met een ukelele aan iemands balkon te gaan staan om de aandacht te trekken. Moderne technologie maakt dingen sneller en makkelijker, dus ook het verklaren van de liefde. Maar dat heeft ook een keerzijde.

iLikeYou

Als je crush je foto of bericht leuk vindt, is dat een dik compliment. En als je meerdere keren zo'n notificatie binnenkrijgt ben je binnen de kortste keren head over heels. Reageert die persoon dan ook nog eens keer op een oudere foto, dan is het rond: de bruiloft mag gepland worden.

Natuurlijk is het een goed teken als hij of zij iets leuk vindt, want dat betekent dat deze persoon jou niet als een afzichtelijk schepsel ziet. Win! Je crush geeft jou een milliseconde lang aandacht, true, maar het is nog geen officiële liefdesverklaring inclusief handtekening.

Soms wordt het dan ook een spelletje. Die persoon vindt iets van jou leuk. Jij liket iets terug, etc etc. Maar als het dan een keer niet gebeurt: alarmbellen, sirenes, totale paniek en complete disaster. Maar hey, je crush zit (hopelijk) niet de hele dag op zijn of haar telefoon te staren. Relax, het is niet meteen over en uit. Je schatje heeft waarschijnlijk je foto gewoon niet gezien.

Hello stalker, I'm doing fine, thanks for checking up on me

Wat zou hij doen? Waar is ze mee bezig? Waarom reageert hij/zij wel op die status, maar niet op die van mij? Obsessies zijn niets om je voor te schamen. Iedereen kan compleet in de ban van iemand raken, maar soms scheppen we een heel beeld van iemand aan de hand van zijn/haar Facebook-profiel. En hoe veel mensen tegenwoordig ook van zichzelf laten zien, het zal nooit genoeg zijn om iemand écht te leren kennen.

Bovendien... als je iemand even uit je hoofd wil zetten, helpt het niet als je de hele dag kwijlend boven haar of zijn schattige foto's hangt. Laten we eerlijk zijn!

Watch Me

Met je crush in je achterhoofd krijg je ook de neiging om misschien meer van jezelf te showen. Nét nog een extra selfie op de zaterdag bij gebrek aan een boeiende avond, want het licht is nu mooi en je haar zit ineens perfecto. En daar gaat nog een filter overheen, want die mee-eter moet even weggeboend worden.

En oh, je future partner moet wel weten dat je een super schattige kat hebt. Posten, die haarbal! Die foto waar je poep staat te scheppen op de kinderboerderij doen we er ook maar even bij. Want ondanks de smerige activiteit had je daar wel nét de perfecte blik. Misschien lachte je vroeger stiekem zelf altijd om al die aandachtstrekkers, maar nu doe je het ineens zélf. Je wil gezien worden en je crush eraan herinneren dat je bestaat.

Doe hier niet te gek mee: je wordt niet boeiender als je per dag vijftien foto's van jezelf online gooit. En bovendien: als je crush jou ook mooi vindt, hoef je niet nog een extra selfie erop te gooien om dat te bewijzen.

Eat, sleep, rave, respond

Die blauwe vinkjes zijn een killer. Je love interest reageert maar niet. Denk in dit scenario nog een keer terug aan het gegeven dat deze persoon een leven heeft en niet over een automatische secretaresse beschikt die plotsklaps reageert. Maar toch blijf jij maar angstvallig afwachten.

Als hij/zij dan ein-de-lijk iets terug stuurt zit je er natuurlijk bovenop. Zelf weer meteen reageren is echter not done. Dat zou dan weer te wanhopig zijn. Hard to get, remember? Zo ontstaat er bijna een soort spelletje van wel/niet iets terug sturen. Beetje bizar, toch?

Best intens, toch?

Social media en online flirten maken dingen misschien dan wel makkelijker, maar het levert ook een heleboel onnodige stress en misverstanden op. Daarnaast durven we soms minder snel in het echt onze gevoelens te tonen.

Dus pak je ukelele, doe je haar eens niet alleen goed voor die ene selfie, zet je scherm uit en stap eens écht op die persoon af. Een mens van vlees en bloed heeft net iets meer dimensies dan een perfect geposeerde Instagram-foto. Maar als jij niet zelf tevoorschijn durft te komen, zul je daar ook nooit achter komen. En da's gewoon zonde!

Ja, soms zul je een blauwtje lopen, maar geef jezelf wel de kans om op je bek te gaan. Want ook al ben je vriendjes op Facebook, zie je elkaar snaps en hebben jullie elkaars nummer: een echte verbinding maak je misschien pas als je even niet connected bent.

#throwback, ons panel, had ook wel iets te vertellen over online flirten. Check het hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie