HUMAN

Na 6 jaar vriendschap zagen Sandra (21) en Astrid (21) elkaar voor het eerst

  1. Nieuwschevron right
  2. Na 6 jaar vriendschap zagen Sandra (21) en Astrid (21) elkaar voor het eerst

Het internet zorgt voor onbegrensde mogelijkheden. We ontmoeten mensen van over de hele wereld, vinden onze partner via een datingsite en discussiëren erop los in allerlei online groepen. Ook vriendschappen ontstaan via het internet. Zo leerden Sandra en Astrid elkaar kennen via het wereldwijde web. Zes jaar later spraken ze pas voor het eerst af.

Zes jaar vrienden zijn, maar nooit afspreken. Waarom?

Sandra: "We waren jong toen we elkaar leerden kennen via internet. Via de website Webpet kon je online een huisdier verzorgen. Wij vonden dat een beetje saai en begonnen al snel irritant te doen op het forum van de website. Dat schept een band haha! We werden zelfs verbannen van de website. Al snel wisselden we ons e-mailadres uit om te MSN'en."

Astrid: "Het was ook niet echt makkelijk, omdat we ver van elkaar vandaan woonden, Sandra in Sint-Annaland (Zeeland) en ik in Gouda (Zuid-Holland), we hadden nog geen OV-chipkaart en werden altijd gewaarschuwd voor mensen die je via internet leert kennen. De stap was erg groot."

Hoe zat jullie vriendschap destijds in elkaar?

Sandra: "We spraken elkaar via MSN en hadden het over onderwerpen waar alle pubers het over hebben. Hoe zwaar ons leven wel niet was bijvoorbeeld. Lekker klagen. Verder hadden we het ook veel over muziek en over de Sims. We deelden domme filmpjes met elkaar en konden er dan heel hard om lachen. Eigenlijk wat iedereen op MSN deed toen."

Astrid: "We wisten wel van elkaar dat we écht waren. We deden ook weleens de webcam aan, terwijl we aan het chatten waren. We wisten van elkaar dus goed hoe we eruit zagen. Soms is het fijn om te kletsen met iemand die je níet kent."


Sandra en Astrid

Na zes jaar besloten jullie toch af te spreken, waarom?

Sandra: "Ik wilde graag op vakantie, maar niemand van mijn vrienden had geld. Toen moest ik ineens aan Astrid denken, waarom zou zij niet meewillen? Ik vroeg of ze mee op vakantie wilde en dat wilde ze."

Astrid: "Ik vond het wel een vet idee om op vakantie te gaan. Het klopte gewoon, maar toch was het een beetje gek, want we hadden geboekt en toen dachten we: maar we hebben elkaar nog nooit gezien?! Dus besloten we voor de vakantie toch maar één keertje af te spreken. Dit was in 2015 trouwens. Toen waren we als zes jaar vriendinnen."

Hoe was de eerste ontmoeting?

Sandra: "Het was heel bijzonder. Het voelde echt goed. Toen we elkaar voor het eerst zagen, vlogen we elkaar heel dramatisch in de armen. Het eerste wat ik tegen Astrid zei was dat ik haar zo klein vond. Ik had dat niet verwacht. Verder was het helemaal niet ongemakkelijk of zo, het was gewoon chill."

Astrid: "Ik weet dat nog heel goed. We stonden allebei aan een andere kant van de stoep en ik zag Sandra daar staan. Het voelde niet als een eerste ontmoeting, want we kenden elkaar natuurlijk al heel lang. Ik bleef toen ook bij Sandra slapen, we hebben het echt leuk gehad. Sandra was precies wat ik van haar verwacht had, het was niet dat ze anders was dan ik me had voorgesteld."

Waar ging de vakantie naartoe?

Sandra: "We gingen naar Praag en Krakau, en het was geweldig. Astrid werd twintig in Praag en dat hebben we samen gevierd. We hebben allebei wel wat irritaties gehad, maar dat soort dingen gebeuren als je allebei niet echt een makkelijk karakter hebt. We zijn allebei koppig. De vakantie was trouwens zó leuk dat we er nu een soort traditie van gemaakt hebben om samen op vakantie te gaan.

"Een heel iconic moment tijdens onze vakantie was toen ik last had van mijn allergie en ik nergens een zakdoek kon vinden. Het was echt een wanhopig moment. Ik probeerde wat stukjes oude zakdoekjes in mijn neus te proppen. Astrid had nog een zakdoek in haar tas die ze al eerder gebruikt had. Ze gaf die toen aan mij."

Astrid: "Haha! Dat weet ik nog heel goed. Dat ik die vieze snotterige tissue in mijn hand had, maar er niks mee deed. En dat we elkaar toen aankeken van: dit is de oplossing. Echte vrienden dus."

En hoe gingen jullie toen verder?

Sandra: "We zijn nog een keer samen op vakantie geweest. Die keer gingen we naar Boedapast, iets wat we allebei graag wilden. Deze vakantie was ook weer geweldig. We hebben zóveel gedaan, het Hard Rock Café was onderhand een soort traditie geworden en we dronken de lekkerste cocktails. We hebben door onze ehh... koppige persoonlijkheden ook wel weer eventjes ruzie gehad, maar ja, dat heb je altijd wel op vakantie."

Astrid: "Klopt. En we hebben ons laten fotoshoppen op een olifant. Dat was ook wel een hoogtepuntje hoor, haha! We zijn naar de dierentuin geweest en Sandra heeft mij gered van een man die me probeerde te versieren terwijl ik dat niet in de gaten had. Kortom, een leuke week. We hebben toevallig twee weken geleden voor het eerst in een jaar weer afgesproken, om een vakantie in te plannen voor dit jaar."


"En we hebben ons laten fotoshoppen op een olifant."

Wat is het geheim van jullie vriendschap?

Sandra: "Als we elkaar zien dan doen we ook wat leuks. Ik associeer Astrid met vakantie, dat is sowieso al een leuke gedachte. Daarnaast doen we nooit iets saais als op de bank zitten als we samen zijn. Het verveelt dus niet snel."

Astrid: "We zijn ook altijd eerlijk tegen elkaar. Ook al botst dat soms, we kunnen er altijd over praten samen."

Anne en Alexandra doen juist precies het tegenovergestelde, zij hebben nooit digitaal contact met elkaar. Lees hier het verhaal van de twee penvriendinnen.

Ster advertentie
Ster advertentie