HUMAN

Insta is goed voor je vriendschappen!

  1. Nieuwschevron right
  2. Insta is goed voor je vriendschappen!

Scroll je alleen een beetje door Instagram? Of post je zelf ook selfies en fissafoto's? Dan hebben we goed nieuws: door actief posten voel je je beter!

Uit onderzoek van de Universiteit van Leuven blijkt dat actieve Instagrammers een positiever gevoel hebben over hun vriendschappen. Voor het onderzoek vulden 746 Vlaamse scholieren met een Instagramaccount een enquête in over gevoelens tegenover hun vrienden. Na zes maanden moesten ze opnieuw de vragenlijst invullen.

De passieve Instagrammers bleken na een half jaar meer depressieve gevoelens te hebben tegenover hun vrienden dan de actieve Instagrammers. Hoe dat komt? Jongeren die niets op Insta plaatsen, en alleen maar door de tijdlijn scrollen gebruiken de app niet om sociaal te zijn. En dát triggert volgens de onderzoekers de negatieve symptomen.

#HAPPY

Jongeren die wél bezig zijn met het plaatsen van foto's, gaven na zes maanden aan dat ze het gevoel hadden dichter bij hun vrienden te staan. Dit komt volgens de onderzoekers doordat zij door het delen van foto's de app socialer gebruiken en hierdoor positievere gevoelens ervaren.

Wil jij je minder depri voelen? Ga dus lekker posten op Insta, in plaats van alleen maar mensen scannen!

Ster advertentie
Ster advertentie