HUMAN

Be afraid: De robots zijn hier!

  1. Nieuwschevron right
  2. Be afraid: De robots zijn hier!

De politie van Dubai heeft er een nieuwe collega bij. Handig, want deze agent hoeft nooit te eten of te slapen. Hoe dat kan? Het is een robot.

Het is een thema waar jongeren nadrukkelijk mee bezig zijn: robotisering. Door kunstmatige intelligentie zullen robots steeds slimmer en handiger worden, waardoor ze binnen afzienbare tijd steeds meer banen zullen overnemen.

En die vrees is hartstikke terecht, zo lazen we bij onze vrienden van 7Days. Zij schreven over Robocop, niet de bionische politieagent uit de gelijknamige film uit de jaren tachtig, maar de gloednieuwe politie-agent in Dubai.

Selfie met Robocop

Robocop is twee weken geleden begonnen. Hij kan achter criminelen aan en parkeerboetes uitdelen. Op zijn borst zit een scherm. Daarop kunnen mensen aangifte doen, een boete betalen of een beetje kletsen. Soms vraagt hij of je een selfie met hem wil maken.

De eerste tijd werkt Robocop bij winkelcentra en toeristische attracties. Via camera’s kunnen menselijke agenten zien wat hun collega doet. In de toekomst moet de robot ook gezichten herkennen. De digitale agent spreekt nu Arabisch en Engels en zal straks ook Russisch, Chinees, Frans en Spaans kunnen praten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie