HUMAN

Sylvia Aimee (21) maakt videoclip over haar eetstoornis

foto: Grote Prijs van Nederland
  1. Nieuwschevron right
  2. Sylvia Aimee (21) maakt videoclip over haar eetstoornis

Vooral over de worsteling met haar eetstoornis en welke impact die heeft op haar omgeving. "Iedereen speelt zichzelf in de clip. Dat vergt een hoop moed van de spelers en ik ben heel trots op wat we gemaakt hebben."

De singer/songwriter Sylvia Aimee, die meedeed aan de Beste Singer/Songwriter van Nederland en ook al eens optrad bij 3FM, heeft bij haar single 'Stories' een heftige videoclip gemaakt. "“Het is een video waarin niet alleen ik mijn verhaal voor het eerst aan de wereld laat zien, maar ook anderen hun verhaal laten zien."

In de video is te zien hoe ze worstelt met een eetstoornis, maar er komen ook verhalen voorbij van jongeren die last hebben van zelfbeschadiging, onzekerheid, pleinvrees en depressie.

Doodeng maar bevrijdend

Sylvia wil met haar nummer en video openheid creëren en mensen aan het denken zetten. “Ik zie wel eens mensen in de media uitkomen voor het feit dat ze een eetstoornis hebben gehad, maar ik heb nog nooit iemand gezien die er nog steeds mee worstelt.

"Door me zo kwetsbaar op te stellen, hoop ik een opening te kunnen creëren voor anderen om zich ook kwetsbaar op te stellen. Ik vind het doodeng, maar tegelijkertijd heel erg bevrijdend. Het uitspreken van je schaamte zal je uiteindelijk helpen eroverheen te komen. Je bent niet alleen.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Herken jij jezelf in dit verhaal en kom je er zelf niet uit? Dan is het belangrijk om daarover te praten. Aarzel dan ook niet om hulp te zoeken via deze helpbutton.

Ster advertentie
Ster advertentie