HUMAN

Mark Villa (16) draaide alwéér op Tomorrowland

foto: Facebook
  1. Nieuwschevron right
  2. Mark Villa (16) draaide alwéér op Tomorrowland

"De sfeer is zó speciaal, het is gigantisch!"

Maar weinig zestienjarigen kunnen zeggen dat ze op een festival met 400.000 bezoekers hebben gedraaid. DJ Mark Villa (echte naam: Martinus Haase) wel. Hij stond afgelopen weekend al voor de tweede keer op Tomorrowland. Onze vrienden van 7Days spraken met hem.

"Al op mijn achtste begon ik met muziek. Gewoon op mijn slaapkamer. Dan is het allemaal nog heel onschuldig. Ik was er alleen in het weekend mee bezig. In groep acht maakte ik een nummer voor de eindmusical. Dat was echt heel slecht, vind ik nu."


(Laidback Luke, de ontdekker van Mark Villa, foto: ANP)

Gestopt met school

"Op de middelbare school ging ik gewoon verder. Aan het einde van de eerste klas wist ik dat ik vol voor muziek wilde gaan. Rond mijn dertiende werd ik ontdekt door dj Laidback Luke. Hij heeft mij op sleeptouw genomen. Daar ben ik hem heel dankbaar voor."

Afgelopen jaar stopte Martinus met school. "Ik zat in havo 5, maar stond er in februari al slecht voor. Samen met school hebben we besloten dat het beter was als ik zou stoppen. Toch vind ik school wel belangrijk. Ik weet dat zo’n papiertje waarde heeft, daarom begin ik volgende maand op de Herman Brood Academie.’


(Waanzinnig Tomorrowland, foto: ANP)

Tweede keer Tomorrowland

Afgelopen weekend draaide hij op Tomorrowland, het driedaagse dancefestival in het Belgische Boom, dat plek biedt aan 400k bezoekers.

"Echt een bizarre ervaring. De sfeer is daar zó speciaal; het is gigantisch! Ik mag mijn handen dichtknijpen dat ik dit op mijn leeftijd al voor de tweede keer op rij heb mogen doen. Ik draaide tussen 13.00 en 14.00 uur. Ik had verwacht dat het rustig zou zijn, maar het liep al best vol!’


(Jonas Blue, de Britse DJ en producer, foto: ANP)

In jouw armen vanavond

Mark: "Aanstaande vrijdag komt ook mijn samenwerking uit met Jonas Blue: 'In Your Arms Tonight'. Het is echt een eer om met hem te werken. Hij is wel echt on top of the game. Samen met Calvin Harris vind ik hem de koning van de dancepop."

Luister hier naar de set van Mark Villa op Tomorrowland 2017:


Ster advertentie
Ster advertentie