HUMAN

Gamemeneer over de burn-out van Bibi Breijman

  1. Nieuwschevron right
  2. Gamemeneer over de burn-out van Bibi Breijman

We hebben een donkerbruin vermoeden dat burn-out een veel gebezigde term wordt in 2018. Dat ook bij onze geliefde YouTubers de batterij wel eens opraakt, ondervond Bibi Breijman onlangs. Iris van Mashup ging daarom langs bij ervaringsdeskundige Gamemeneer en sprak met YouTubepsycholoog Najla.

'Het gaat even niet meer', zo heet de video van Bibi Breijman waarin ze heel openhartig en dapper zich van haar kwetsbaarste kant laat zien en vertelt over haar burn-out.

Nee, burn-out is geen modewoord. En ja, het komt vaker voor onder jongeren dan pak 'm beet vijftien jaar geleden. En nee, mensen die bezwijken onder constante druk en stress zijn niet zwak. Jongeren staan gewoonweg de hele dag AAN. Er is nauwelijks een moment om tot rust te komen.


(Iris van Mashup spreekt met ervaringsdeskundige Gamemeneer)

Combinatie van factoren

De flinke toename van burn-outs onder jongeren was onze vrienden van NOS Mashup ook niet ontgaan. Vandaar dat ze reporter Iris op pad stuurden om het fenomeen te onderzoeken. Zo stuitte ze op Gamemeneer, die in 2014 een burn-out had door een combinatie van factoren.

Met hem besprak ze waardoor het kwam, wat hij ervan heeft geleerd en wat je zou kunnen doen om een burn-out te voorkomen. Vragen die ze ook stelde aan Najla, de YouTube-psycholoog.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie