HUMAN

Jongeren delen hun verhalen in puberpodcast Frankie

  1. Nieuwschevron right
  2. Jongeren delen hun verhalen in puberpodcast Frankie

In de podcast Frankie van EO en Zapp vertellen pubers wat ze meemaken, waar ze mee worstelen en wat ze leren. Dat vertellen, dat doen ze anoniem. "Niet omdat we schijterds zijn, maar omdat het nu eens niet gaat om het plaatje. Het gaat om ons verhaal. Hier heet iedereen Frankie."

In de puberpodcast, die te beluisteren is via Spotify, iTunes, Google Podcasts en de website van NPO Zapp, komen onder andere onderwerpen als anorexia, worstelingen met geaardheid en het verlies van een broertje aan bod. In totaal zijn er acht afleveringen gemaakt, waarin jongeren 'open, eerlijk en echt' de zoektocht naar hun eigen identiteit delen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Praten lucht op

Herbert Codée en Saskia Fris maakten de podcast. Saskia vertelt aan de EO dat jongeren voldoening halen uit het delen van hun verhaal en dat anderen ervan kunnen leren. Herbert vult haar aan in het EO-magazine Visie. "Iedere puber die ik tot nu toe gesproken heb, zegt hetzelfde: 'Wat je ook meemaakt, praat erover. Praten helpt en lucht op.'"

#openup

Van 6 tot en met 12 april organiseren 3FM en MIND voor de derde keer op rij een #openup-week, waarin het praten over psychische problemen centraal staat. Wij vinden het belangrijk dat jonge mensen hier open over kunnen zijn, want vier op de tien jongeren schamen zich.

ZIT JE ERGENS MEE OF ZIE JE HET (EVEN) NIET MEER ZITTEN? NEEM CONTACT OP MET MIND KORRELATIE. CHECK 3FM.NL/OPENUP VOOR MEER VERHALEN. #OPENUP IS EEN INITIATIEF VAN 3FM EN MIND.

Ster advertentie
Ster advertentie