HUMAN

Biechten op Milkshake: "Ik ben zo goed als naakt"

  1. Nieuwschevron right
  2. Biechten op Milkshake: "Ik ben zo goed als naakt"

Wanneer je diversiteit hoog in het vaandel hebt, dan kun je je lol niet op bij evenementen als de Gay Pride en een festival als Milkshake, waar niemand wordt buitengesloten maar iedereen er juist bij hoort. Des te interessanter is dan de vraag wie niet in het openbaar gezien wil worden op zo'n fuif.

Zodoende pakte Joram het mobiele biechthok, zoals je 'm kent van onze vrienden van Club Hub, en paradeerde over het festivalterrein van Milkshake, op het Westergasterrein in Amsterdam.

Dat festival staat bekend om zijn tolerantie voor alle kleuren van de regenboog en de acceptatie van een ieder die niet per se voldoet aan de norm, maar zich een minderheid voelt. En juist op Milkshake mag je die diversiteit in al zijn extravagante pracht laten zien.


(Vanzelfsprekend was voorvechter van diversiteit Linda de Munck ook op Milkshake)

Niet per se op de hoogte

Maar toch, he?! Toch is het zelfs in Nederland lang niet zo vanzelfsprekend dat iedereen zomaar openlijk mag zijn wie hij, zij of diegene wil. Wanneer je als homo hand in hand loopt op straat, is het niet zomaar gezegd dat je dit zorgeloos kunt doen.

Vandaar dat we Joram met de vraag op pad stuurden: 'Wie mag deze video absoluut niet zien.' Waarmee we zinspeelden op het feit dat bezoekers van Milkshake weliswaar zichzelf zijn, maar dat niet iedereen in hun omgeving daarvan op de hoogte is. En inderdaad viel er heel wat op te biechten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie