HUMAN

7 dingen die je herkent als kind van gescheiden ouders

  1. Nieuwschevron right
  2. 7 dingen die je herkent als kind van gescheiden ouders

Een grote sleutelbos, twee kamers en een dubbele vakantie. Zoals de meeste dingen in het leven heeft een kind van gescheiden ouders zijn zo z’n nadelen, maar zeker ook voordelen. Evelien (15), blogger van 7Days, zet ze op een rijtje.

#1.Pakezel

Nachtje op en neer met slechts één tas? Echt niet. Laptop, kleding, schoenen, soms hele muziekinstrumenten worden meegesleept. En vergeet dan ook zeker de stapels met boeken en schriften voor huiswerk niet. Dat laatste is vooral leuk in het weekend voor de proefwerkweek…

#2. Twee kamers

Last van een gespleten persoonlijkheid? Dat is niet erg als je gescheiden ouders hebt. Wanneer je diep van binnen zowel gothic als romantisch ingesteld bent, kun je je kamers op verschillende manieren inrichten. Maar ook met twee lievelingskleuren ben je in het voordeel.


(Deze en hoofdfoto van ANP)

#3. Dikke sleutelbos

Een sleutel van de voor- en achterdeur, garage, brievenbus, fiets….. en dat allemaal keer twee. Echt, een gevangenisbewaker is er niets bij!

#4. Twee keer op vakantie

Dit voordeel heeft zeker niet iedereen, maar met een beetje geluk ga je twee keer op vakantie. Dat betekent dus ook dubbel zoveel ijsjes, zon en zwemmen. Klinkt niet verkeerd, toch?

#5. Dubbel feest als je jarig bent

Hiep hiep, hoera! Twee keer kaarsjes uitblazen, twee keer bezoek en twee keer cadeautjes. Johan Cruijff verwoordde het zo mooi: Elk nadeel heb z’n voordeel.

#6. Een ingewikkelde agenda

‘Hey, zullen we dan en dan afspreken?’ ‘Nee, dan ben ik er niet….’ Het ene weekend wel, het andere maar half of helemaal niet en dan nog allerlei verschuivingen. Je agenda lijkt af en toe wel op die van een drukbezette politicus! Een afspraak maken is dus niet altijd even makkelijk en dat zorgt wel eens voor frustraties.


(Evelien Verbiesen)

#7. Nieuwe familie

En dan het moment dat je vader of moeder een nieuwe partner krijgt, soms met kinderen. Dat vraagt nogal wat van je flexibiliteit en aanpassingsvermogen, maar kan uiteindelijk ook leiden tot een berg nieuwe liefhebbende familieleden.

Uiteindelijk is het leven van een-kind-met-gescheiden-ouders natuurlijk niet zo simpel als deze zeven punten doen vermoeden. Maar, zoals ze dat zo mooi zeggen: Always look on the bright side of life...

Ster advertentie
Ster advertentie