HUMAN

Naomi (14) werd door online haters lelijke hoer genoemd

  1. Nieuwschevron right
  2. Naomi (14) werd door online haters lelijke hoer genoemd

In de derde aflevering van Nettiquette, de webserie over online gedragsregels, staan haataccounts centraal. Naomi (14) en Elize (14) worden het slachtoffer van een Instagram-account dat vernederende posts over hen online gooit. Maar uiteindelijk worden de daders ook de dupe. Zo blijkt.

Naomi is aan het chillen bij vriendinnen en heeft eerst niet door dat haar telefoon overuren maakt met meldingen. Pas later ziet zij dat ze getagd is in een post van haataccount035. Opschriften als 'paardenbek', 'lelijke hoer' en 'autist' komen voorbij. En dat laat haar niet bepaald koud....

Waarom is het eigenlijk veel makkelijker om iemand via internet te vernederen? Nettiquette duikt in de wereld van social media en probeert de bijbehorende gedragscodes te ontrafelen. Hoe tag je bijvoorbeeld je beste vriendin? Of hoe laat je online blijken dat je iemand leuk vindt? In deze aflevering komt cyberpesten aan bod.

Face it

Uiteindelijk besluit Naomi met een paar andere slachtoffers de daders in het écht te confronteren. Zij worden op hun beurt op een bepaald moment ook de dupe van online vernedering als hun identiteit eenmaal bekend is. Is dat hun verdiende loon? Daar blijken zowel Naomi als Elize anders over te denken.

Benieuwd naar hun eindconclusie over online haters? Check dan de video:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie