HUMAN

Fé (13) werd via Insta gekoppeld aan Ties

  1. Nieuwschevron right
  2. Fé (13) werd via Insta gekoppeld aan Ties

En verkering kregen ze via WhatsApp. Dit zijn de ongeschreven regels van social media op het gebied van liefde, besproken en onderzocht in de webserie Nettiquette. "Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat je het wel in real gaat doen, alles."

Ties is heel grappig, maar ook verlegen. Dat vinden tieners Fé, Jill en Sophie althans, die hem kennen van school. Fé is juist helemaal niet verlegen, en toch vond ze Ties wel leuk. Vooral toen ze werden gekoppeld aan elkaar via een koppelaccount op Instagram.

Dat blijkt uit een aflevering van Nettiquette, een webserie waarin de ongeschreven regels van social media worden onderzocht en besproken met jongeren zelf. Op een koppelaccount worden foto's van twee mensen naast elkaar geplakt en de vraag gesteld: 'Goed koppel, ja of nee?' Dit gebeurde dus bij schoolgenootjes Fé en Ties.

Verkering vragen via app

Het was pas toen dat Fé besefte dat Ties inderdaad een leuke jongen was. Tja, als iedereen hen een goed koppel vindt, dan moet dat ook wel zo zijn, toch? Maar omdat Ties zo verlegen is, liet hij niet blijken dat hij Fé leuk vond.

Althans, niet in real life. Op WhatsApp durfde Ties wat meer van zijn gevoelens ten opzichte van Fé te laten zien, door het gebruik van bepaalde emoji's. En zo kwam van het een het ander en besloten ze via de app om met 'elkaar te gaan'. De eerste keer na dit besluit dat ze elkaar weer zagen na op school was op zijn zachtst gezegd best 'awkward'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie