Meer NPO
STER Advertentie

Frank en Eva over de mannenpil: 'Anticonceptie is niet alleen een vrouwenzaak'

Frank en Eva over de mannenpil: 'Anticonceptie is niet alleen een vrouwenzaak'

Woensdag 3 februari 2021 - 16:14 uur

Waar blijft nou eigenlijk die mannenpil? En staan mannen in Nederland wel open voor anticonceptie? Frank en Eva zochten het samen met 3Vraagt en 3FM HUMAN uit.

3Vraagt en 3FM HUMAN deden samen onderzoek. Daaruit blijkt dat 53% van de mannen openstaat voor de mannenpil. Als zo'n pil er zou komen, zou Frank er ook wel voor openstaan. "Ik hou van experimenteren en ik streef naar gelijkwaardigheid tussen man en vrouw. Anticonceptie is niet alleen iets voor de vrouw, naar mijn mening."

Samen met Ineke van der Vlugt, programmamanager Anticonceptie en Abortus bij kenniscentrum seksualiteit Rutgers, praten ze verder.

Ineke van der Vlugt: "De farmaceuten moeten inzien dat er langzamerhand een markt komt voor anticonceptie voor mannen. Steeds meer mannen willen medeverantwoordelijk zijn. Dus farmaceuten: zet je oren open, ga door met deze onderzoeken en zorg dat er iets op de markt komt!"

Eva's gedicht

Eva is het helemaal met Ineke eens en heeft speciaal in het thema 'Mannenpil' een gedicht geschreven.

Om deze Instagram foto te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lees ook: Je vriendin niet zwanger maken? Jonas (33) gebruikt een zaaddodende gel

DOSSIER MANNENPIL

Is het vanzelfsprekend dat vrouwen anticonceptie gebruiken? Waarom zijn er zo weinig opties voor mannen? Waar blijft eigenlijk die mannenpil? Allerlei vragen die Eva Koreman en Frank van der Lende samen met de sociaal-maatschappelijke redactie van 3FM HUMAN uitzoeken. Check het hele dossier via 3FM.nl/mannenpil.

Kijk live naar 3FM

Lees ook