HUMAN

Kasper (16) en Jordy (16) lanceren uitleen-app

  1. Nieuwschevron right
  2. Kasper (16) en Jordy (16) lanceren uitleen-app

Owy is precies wat je nodig hebt.

Je leent spullen uit, vergeet wat je aan wie hebt gegeven en uiteindelijk zie je het nooit meer terug. Herkenbaar? Dan is de nieuwe app Owy iets voor jou! De app is gemaakt door twee jongens van zestien en is binnenkort te downloaden.

Echt zenuwachtig zijn Kasper en Jordy niet, maar spannend is het wel. Na een maand hard werken wordt hun app voor Apple en Android binnenkort gelanceerd. Iedereen kan daarin items toevoegen en erbij zetten wie het heeft geleend en herinneringen instellen. Onze vrienden van 7Days spraken de boys.

(Kasper en Jordy)

Tellende uil

Kasper bedacht de app uit persoonlijke frustratie. "Dan leende ik dingen uit, maar vergat het steeds terug te vragen."

Samen met ontwikkelaar Jordy ging hij aan de slag. Ze kennen elkaar via internet. Daar werkten ze een paar maanden geleden samen aan Counting Owl, een app om social mediavolgers mee te beheren.

Skypen, nu!

"Ik had schetsen gemaakt en die mailde ik naar Jordy," zegt Kasper. "Hij zei meteen: 'We moeten nu Skypen!’"

Een gesprek van vijf uur, een websitedomeinnaam, een paar e-mailadressen en socialmedia-accounts later was Owy geboren. En nu is de app bijna online.

De wereld veroveren

Hoewel Kasper pas in havo 4 zit, ziet hij een toekomst als app- en websitebouwer helemaal zitten. Hij heeft zichzelf de afgelopen drie jaar de basis aangeleerd door tutorials op internet te bekijken. Met een studie Communication and Multimedia Design hoopt hij de rest van het vak onder de knie te krijgen.

Maar eerst moet Owy de wereld veroveren. De app kan overal gedownload worden. Voor mensen in het buitenland is er een speciale Engelse versie. Kasper: "Ik ben benieuwd hoe het gaat uitpakken maar ik heb er alle vertrouwen in."

Ster advertentie
Ster advertentie