HUMAN

De 6 beste slechte voornemens voor 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. De 6 beste slechte voornemens voor 2018

De goodbye tour van 2017 is nagenoeg ten einde. Wellicht was dit voor jou een jaar met ups & downs, misschien heb je bepaalde dingen niet handig aangepakt en wil je dat in toekomst graag veranderen. Vergeet niet dat je soms ook wel eens een keer mag zondigen. Natuurlijk is het leuk als je je 'flaws' probeert aan te pakken, meer vergeet niet: you ain't perfect. Daarom geeft Tussenuur jou een aantal 'slechte' voornemens voor het komende jaar.

#1. Slaap lekker lang uit!

Ja ja, ritme is belangrijk. Maar af en toe mag (MOET) er ook worden geluierd. Het tienerleven is dé periode om de kunst van het niets doen te laten zegevieren. Dus middelvinger naar de zeurende zon, je mopperende familie bij de ontbijttafel en alles wat je nú al had kunnen doen. Jij draait je nog even om.

#2. Snack totdat je een ons weegt (of zoiets)!

Misschien wil je wel een aantal pondjes kwijt. Maar dat betekent niet dat je vanaf nu net zoveel moet eten als een steen en moet leven op rijstwafels en vage noten. Daar word je niet al te blij van.

Dus ga af en toe even naar de Mac Drek, de frituurboer of de DomiYES en prop je vol met ongezonde drab. Vet lekker!

#3. Ga extreem laat naar bed!

Opnieuw een ritme bummer. De wereld van de nacht is er voor jou om ontdekt te worden. Dus houd een sleep over met vrienden en vul de nachtelijke uurtjes met een Harry Potter/ Gillmore Girls/ FIFA 17-marathon die doorgaat tot zeven uur 's ochtends.

#4. Doe iets wat totaal niet bij je past!

Soms leer je jezelf het beste kennen door NIET jezelf te zijn. Ga verkleed in de trein, draag een ballerinajurk naar school, wees een keer ultra direct en zeg alles wat je denkt tegen iedereen, vraag tijdens elk lesuur je leraar naar de zin van het leven. Kortom: ervaar het leven een dag totaal anders door zelf anders te zijn.

#5. Leer minder!

School is belangrijk, of course, Maar hoe zou het zijn als je een keer iets minder zou doen? Je komt er al vlug achter dat de wereld niet vergaat als je je wiskundehuiswerk niet hebt gemaakt.

Deze tip is dan ook vooral voor de harde werkers die af en toe ingehaald worden door hun eigen prestatiedruk; ook als je een keer minder uitvoerig leert, kun je nog steeds een prima punt halen. Go have some fun.

#6. Wees ongehoorzaam!

De puberteit is de periode waarin je kunt rebelleren en bij je strenge papa en mama het bloed onder de nagels kunt halen. Achteraf kun je namelijk altijd nog je hormoonhuishouding de schuld geven. Be A Rebel Without a Cause, spring gehuld in je leren jack op je kersverse scooter en trek je niks aan van je huisarrest.

Uiteindelijk realiseer je je ook dat dit niet de manier is om conflicten met je ouders op te lossen. Maar dat kun je misschien wel het beste leren door juist een keer mega tegendraads te zijn.

De crew van 3FM Tussenuur wenst jou een knallend 2018 toe! Go kick some ass.

Ster advertentie
Ster advertentie