HUMAN

Michelle (25) is pilote en vertelt daar graag over online

  1. Nieuwschevron right
  2. Michelle (25) is pilote en vertelt daar graag over online

Heb jij altijd al willen weten hoe het eraan toe gaat in een cockpit? De Nederlandse Michelle Gooris (25) geeft op Instagram en YouTube een aardig kijkje achter de schermen.

In een van haar laatste video's, Should You Become A Pilot Right Now? Economical Situation 2017, praat Michelle (check haar site) over het wel of niet beginnen aan een pilotenopleiding. "In het algemeen denk ik dat je altijd je dromen moet volgen want je weet nooit wat er morgen gebeurt. Ik begrijp dat het een moeilijke keuze is om te beginnen met een piloottraining want waarschijnlijk is piloot worden niet je enige droom. Daarnaast staan kranten vol met berichten over werkloze piloten met enorme leningen die ze maar moeilijk kunnen aflossen."

Of het slim is om te beginnen met een piloottraining vertelt ze in onderstaande video.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dutch Pilot Girl

Dat haar foto's en video's niet alleen populair zijn in ons eigen land blijkt wel uit het feit dat ze recent werd opgepikt door buitenlandse media. Op Instagram laat Michelle vooral het leven naast de cockpit zien en deelt ze mooiste foto’s. Op YouTube deelt ze haar passie voor vliegen en geeft ze advies aan jonge (toekomstige) piloten. Haar eerste solovlucht in een vliegtuig werd al meer dan 1.000.000 keer bekeken.

Het moest van opa

Op haar zestiende was ze druk met haar toekomst bezig en keek ze naar studies als scheikunde en medicijnen. Maar daar werd ze niet blij van. Haar opa was degene die zei dat ze piloot moest worden. "Ik dacht dat hij gek was," zegt ze daarover. "Dat is bijna hetzelfde als bij de marine gaan."

Ze had er nooit over nagedacht, maar haar vakkenpakket met natuurkunde en wiskunde sloten aan op de opleiding. Michelle vertelt op haar YouTube-kanaal: "Nu weet ik dat het precies is wat ik wil."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Passie

Michelle, op social media bekend onder de naam Dutch Pilot Girl, begon op negentiende aan haar pilotenopleiding en haalde drie jaar later haar vliegbrevet. Omdat ze na twee jaar nog geen baan kon vinden als pilote besloot ze om te gaan werken als instructrice in een vliegsimulator. Zo kon ze in ieder geval bezig blijven met haar passie.

Ster advertentie
Ster advertentie