Festivals

Vanaf 1 juli mogelijk weer evenementen

  1. Nieuwschevron right
  2. Vanaf 1 juli mogelijk weer evenementen

Er is licht aan het einde van de tunnel: Festivals en events kunnen beginnen met het plannen van events na 1 juli. Dit laat het demissionaire kabinet weten. Ook verwachten ze dat er vanaf die datum weer meer kan. In juli is iedereen vanaf 18 jaar ingeënt of heeft een eerste prik gehad, dit zorgt voor meer mogelijkheden.

Het blijft natuurlijk onzeker, maar dit is wel het eerste positieve nieuws. Festivals en evenementen kunnen weer volop gaan plannen. De kosten worden nu namelijk volledig gedekt. Mochten er door coronamaatregelen toch evenementen geannuleerd moeten worden, dan krijgen de organisatoren een soort annuleringssubsidie van de overheid. De organisaties krijgen 80 procent van de gemaakte kosten terug als gift. De rest van het bedrag wordt uitgekeerd als lening. Dit geldt voor alle evenementen tot 31 december.

Fieldab testevenementen

Dit weekend is 3FM-dj Frank aanwezig bij het eerste Fieldlab popfestival. De eerdere fieldlab events zijn positief verlopen. Dit was de aanleiding voor het kabinet om met deze regeling te komen. Je volgt Frank de hele zondag via radio en onze socials.

Ster advertentie
Ster advertentie