Eurosonic Noorderslag

Wat kun je verwachten van Eurosonic Noorderslag 2019?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat kun je verwachten van Eurosonic Noorderslag 2019?

Zondagavond was ESNS-programmeur Robert Meijerink te gast in de show van Vera Siemons. Lekker kletsen over muziek, maar vooral over wat er volgende maand staat te gebeuren: Eurosonic Noorderslag 2019!

Boeker voor boekers

Eurosonic Noorderslag is een conferentie en een festival in één, waarbij de focus ligt op nieuwe talenten. Boekers en programmeurs van festivals van over de heel wereld komen naar Groningen om artiesten te ontdekken en deze vervolgens te boeken voor hun festival.

Roberts functie hierin? "Ik ben eigenlijk een boeker voor boekers. Het vak is om keuzes te maken, heel veel muziek te luisteren en veel in contact te zijn met collega's van over de hele wereld. Het is heel belangrijk dat je snapt wat er in je buurland gebeurt en daarom zijn samenwerkingen met radiostations binnen Europa ook heel belangrijk."

Terugblik

Hoe doe je dat nou eigenlijk, op tijd zien wat groot gaat worden? En welke act is vorig jaar na ESNS nou echt groot geworden? Volgens Robert is dat sowieso Superorganism. "Iedereen wilde hen vorig jaar zien op ESNS en die showcase heeft ze veel gebracht, want ze hebben op heel veel festivals gestaan! Zowel Nederlandse optredens als internationaal."

Wie wordt de nieuwe Dua Lipa of Nothing But Thieves?

Dat is altijd lastig te zeggen volgens Robert. "Maar er zijn artiesten die achter de schermen heel druk zijn en waar mensen het nu al over hebben. En dan gaat het onder andere over Girl in Red, een Noorse act. Maar eentje die we ook zeker in de gaten moeten houden, is Boy Azooga. Zij zijn de keuze van BBC Radio 1 en het zijn jonge gasten met gewoon een hele goede energie, dus ga dat luisteren!"

Insider tip van ons: Boy Azooga zie je ook komende vrijdag op Song van het Jaar 2018!

3FM x ESNS 2019

De laatste puntjes van de programmering worden op de i gezet en komende weken zal het totale programma van Eurosonic Noorderslag bekendgemaakt worden, aldus Robert. Alle namen tot nu toe vind je hier. Ook tijdens ESNS 2019 volg je alles weer via 3FM, dus je hoeft geen seconde te missen van dit mooie festival.

Ster advertentie
Ster advertentie