Eurosonic Noorderslag

Wat gebeurt er allemaal tijdens Eurosonic Noorderslag 2019?

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat gebeurt er allemaal tijdens Eurosonic Noorderslag 2019?

Ook dit jaar is 3FM van 16 t/m 19 januari weer in Groningen te vinden voor Eurosonic Noorderslag! Het grootste en belangrijkste showcasefestival van heel Europa. Maar wat gebeurt er eigenlijk allemaal precies die vier dagen en wat betekent dit festival voor artiesten?

Wat gebeurt er?

Vorig jaar tijdens ESNS 2018 gaf 3FM-dj Wijnand Speelman in Groningen antwoord op de vraag: what the f*** is Eurosonic Noorderslag?! Het is geen festival zoals Lowlands of Pinkpop, here's why!

Ten eerste is de locatie anders. In plaats van een festivalweide, wordt er een volledige stad omgetoverd tot muziekwalhalla. Ten tweede is het publiek anders: het bestaat bijna volledig uit muziekindustrie-mensen. En ten derde zijn het stiekem twee festivals in één, waar buiten muziek ook nog tal van conferenties en panels worden gehouden.

Video niet beschikbaar

Eurosonic

Van woensdag 16 t/m vrijdag 18 januari heb je Eurosonic. Hier treden de nieuwe Europese acts op die zichzelf willen presenteren aan bijvoorbeeld boekers, festivals en radiostations. Simpel gezegd: de gehele Europese muziekindustrie reist voor vier dagen af naar Nederland.

Noorderslag

En op zaterdag 19 januari heb je Noorderslag. Een dag waarop wij Neerlands trots presenteren aan de rest van Europa. Noorderslag vindt ieder jaar plaats in de Oosterpoort in Groningen. Elke zaal, hal of foyer wordt gebruikt - overal zijn Nederlandse artiesten te vinden!

YUNGBLUD en Frank ESNS 2018
3FM-studio ESNS 2018

Springplank

ESNS is dus hét festival dat als springplank voor je carrière kan fungeren. Daarom is het heel belangrijk om als artiest geboekt te worden voor deze line-up.

Een aantal artiesten die zichzelf hier voor het eerst konden presenteren aan de grote industrie? Dua Lipa, Bastille, The xx en vorig jaar nog Sigrid. En kijk hoe hard zij zijn gegaan!

Line-up

Ook dit jaar staat er weer een enorme line-up voor je klaar. Op Eurosonic heb je Anne Leone, Boy Azooga en Mahalia, en van de Nederlandse artiesten zijn EUT en San Holo belangrijke namen. Op Noorderslag vind je een enorm scala aan Nederlandse parels zoals 3FM Talents TAPE TOY, Rimon, Jacin Trill en Jason Waterfalls, maar ook RONDÉ, Thomas Azier en Nielson staan er met nieuw werk.

De volledige line-up vind je hier!

3FM op ESNS

3FM is dit jaar ook weer te vinden in Groningen. Vier dagen lang wordt er uitzending gemaakt vanuit de Noordelijke hoofdstad en houden we je op de hoogte van alle toffe nieuwe muziekacts die je moet leren kennen. Volg tijdens die week de radio, website, maar ook de socials zoals Instagram, Facebook, Twitter en YouTube en mis niks.

Ster advertentie
Ster advertentie