Eurosonic Noorderslag
NTR

Je nieuwe favoriete band? Misschien is het wel Wet Leg

foto: Domino Recording Co.
  1. Nieuwschevron right
  2. Je nieuwe favoriete band? Misschien is het wel Wet Leg

Vanavond barst de digitale editie van Eurosonic Noorderslag festival los. Een van de bands waarvoor de verwachtingen het torenhoog zijn, is Wet Leg. 3FM-dj Vera Siemons legt uit waarom je deze Engelse indierockband absoluut niet mag missen. Samen met collega Joost Schulte geeft ze gelijk nog een paar gouden tips voor ESNS deze week.

Eurosonic Noorderslag, hoe zat dat ook alweer? ESNS is een jaarlijks festival in Groningen, waar je de Editors, Franz Ferdinands en Dua Lipa's van morgen kunt ontdekken. Ieder Europees land stuurt z'n beste nieuwe bands en artiesten ieder jaar in januari naar Groningen. Een soort Eurovisie Songfestival, maar dan zitten de instrumenten wél ingeplugd.

Ieder jaar zijn er een paar artiesten op de line-up waar echt alle ogen op gericht zijn. In 2018 was het bijvoorbeeld Yungblud waarvoor een meterslange rij in de kou stond te wachten. Dit jaar is ESNS digitaal, dus geen rijen, maar de hype is er niet minder om. En een van de acts van de line-up waar in 2022 alle ogen op gericht zijn, is Wet Leg.

Hoekige gitaren

3FM-dj Vera Siemons legt het uit: "Hun allereerste liedje kreeg meteen een enorme bak streams en media-aandacht: zo goed en fris klinkt het."

Wet Leg maakt een mix van indierock en pop, met felle, hoekige gitaren en lekker nonchalante zang. Vera: "De BBC zette de band deze maand al hoog op hun Sound of 2022 lijst, wat betekent dat ze hoge verwachtingen hebben." En ook Vera ziet Wet Leg wel ver komen: "Ik zie deze band zo op Down The Rabbit Hole spelen, en daar het hele veld inpakken." Als je fan bent van bijvoorbeeld Pip Blom of Fontaines D.C., is Wet Leg zeker het proberen waard.

Je kunt de livesessie van Wet Leg op woensdagavond (vanavond dus!) om 21:30 uur zien op de livestream van ESNS via 3fm.nl/esns.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer ESNS-tips

Als je nog meer aanraders wilt voor de ruim 200 acts tellende line-up van ESNS dit jaar, hebben de 3FM-dj's er nog wel een paar voor je. Je kunt deze artiesten dus allemaal gratis zien op de livestream van ESNS, die van woensdag tot en met zaterdag te zien is op 3fm.nl/esns.

Hier zijn nog drie tips van 3FM-dj's Vera Siemons en Joost Schulte:

Chibi Ichigo

Vera: "Haar muziek is een beetje moeilijk te vatten, maar misschien is dat juist wat ik er zo goed aan vind. Een beetje elektro, een beetje house, een beetje hiphop. Het zijn altijd bangers. Ze haalt inspiratie uit bijvoorbeeld Soulwax en Chemical Brothers, en net als die artiesten zie ik haar zo op Lowlands een heel veld aan het springen zetten!"

Wanneer: woensdag, 20:05 uur
Luisteren: "Paranoia"

Blanks

Joost: "Je kent hem waarschijnlijk, zeker als je vaker naar 3FM luistert, maar ik kan me voorstellen dat je zijn nieuwe album nog niet hebt gehoord. Dat is best wel heftig. Hij is normaal gesproken de vrolijkheid zelve, maar dit album gaat onder andere over het tragische verlies van zijn beste vriend toen hij nog heel jong was. Daarover zegt Blanks: "Het is oké om te huilen, uiteindelijk drogen je tranen en veranderen ze in een lach'."

Wanneer: donderdag, 20:40 uur
Luisteren:
"Ok To Cry"

Yard Act

Joost: "Een beetje dezelfde rammelende postpunkvibe als Fontaines D.C., zo lekker boos, daar hou ik van. Het lijkt ook een beetje op Sports Team, maar de teksten zijn wel wat poëtischer. Het lijkt af en toe bijna spoken word. En de muziek, daar krijg ik me toch een partij energie van!"

Wanneer: vrijdag, 21:05 uur
Luisteren: "The Overload"

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie