Muzieknieuws
NTR

Winnaar van BBC Sound of 2022: wie is PinkPantheress?

foto: Warner Musicfoto: Warner Music
  1. Nieuwschevron right
  2. Winnaar van BBC Sound of 2022: wie is PinkPantheress?

Elk jaar kiezen de collega's van de BBC een nieuw muzikaal talent dat het helemaal gaat maken in de BBC Sound of...-verkiezing. Na onder andere Adele (2008) en Sam Smith (2014) gaat de titel van BBC Sound of 2022 naar PinkPantheress. Wie dat is? Dat hoor je in dit interview met 3FM-dj Vera Siemons.

Years & Years, Keane, HAIM, Jessie J, Adele... dat zijn niet de minste namen. Allemaal zijn ze in de afgelopen jaren, nog voor hun grote doorbraak, door muziekcritici verkozen als winnaar van de jaarlijkse BBC Sound of...-verkiezing. Best wel een big deal om die te winnen, dus.

Op donderdag 6 januari werd de winnaar van de BBC Sound of 2022 bekendgemaakt, en dat is iemand die je misschien wel al op 3FM voorbij hebt horen komen: PinkPantheress.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TikTok

Deze jonge Engelse zangeres en songwriter werd in 2021 bekend doordat ze haar liedjes op TikTok zette. Ze had nog nauwelijks volgers, maar toch gingen haar liedjes al snel viral. Dat leidde tot miljoenen luisteraars en een platencontract bij een groot label. Vorig jaar bracht ze haar allereerste EP uit: to hell with it. Daarover sprak PinkPantheress in een albumspecial in Vera On Track, gepresenteerd door 3FM-dj Vera Siemons.

Paramore

PinkPantheress maakt haar eigen beats, die ze opbouwt uit samples. Ze haalt veel inspiratie uit UK garage, een dansbaar genre dat in de jaren '90 ontstond in Groot-Brittannië. Haar andere grote inspiratiebron komt uit een misschien wel onverwachte hoek: emo en poppunk. Toen ze veertien was, waren Paramore, My Chemical Romance en Panic At The Disco haar favoriete bands.

In deze albumspecial vertelt PinkPantheress hoe ze die inspiratie in haar liedjes verwerkt, hoe ze van een sample tot een liedje komt, en hoe Hayley van Paramore ervoor zorgde dat ze zelf muziek wilde maken. Luister het hele interview hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie