Best Kept Secret

Lizzo bezorgt Best Kept Secret de leukste show van het weekend

foto: 3voor12/Jostijn Ligtvoet
  1. Nieuwschevron right
  2. Lizzo bezorgt Best Kept Secret de leukste show van het weekend

Lizzo werd in januari uitgeroepen tot #7 in de 3FM Live List 2019 en dat betekent dat ze een van de 10 acts is die je dit jaar live moet gaan zien. En dat heeft ze even driedubbel en dwars bewezen op FIVE tijdens Best Kept Secret. Je kunt en wilt (!) nu écht niet meer om Lizzo heen.

Cuz I Love You

Wie verwachtte dat de show zou openen met Lizzo in een kek pakje en twerkende danseressen, had het mis. Ze gaat voor haar doen sober gekleed in een Nike-shirt en opent de show solo, zelfs zonder dj in de booth achter haar. Ze zingt 'Cuz I Love You' alsof er geen morgen is, eeeven laten zien wat ze allemaal kan met die strot.

Met resultaat, want het publiek staat tot vér buiten de FIVE te kijken en klapt na de opening zo hard dat Lizzo bijna niet weet wat ze ermee moet. Zodra ze zichzelf herpakt, zorgt ze er ook meteen voor dat de regels voor de avond duidelijk zijn. "Goodevening, I am your cult leader tonight! I only have a few commands... One: make noise! Two: put your hands uuuup!"

Foto: 3voor12/Jostijn Ligtvoet

Truth Hurts

Met het nummer 'Truth Hurts' (2017) heeft Lizzo momenteel een dikke viral te pakken. Het nummer zat dit jaar in een Netflix-film en heeft sindsdien een tweede leven gekregen: in Spotify charts, de Billboard Top 100 én op Best Kept Secret! Compleet met mini-boeketjes en een sluier-bril (?!) trapt Lizzo het nummer keurig netjes af, om 'm na een seconde of dertig in overdrive te knallen. Het is een van de nummers uit de set die het hardst wordt meegezongen, zowel door de tieners als vijftigers in de FIVE. Hitje!

Het bitch-koor

"Shall I call you Holland? Shall I call you The Netherlands? Or would you rather have Europe? Nahhhh, Imma call you 'bitch' tonight!" En als Lizzo dat zegt, dan vind je dat prima. Je zingt het zelfs in een koortje terug naar haar. Daar is ze dan weer zó van onder de indruk dat ze het nog een keer wil horen. Leuk voor op Instagram.

Show....

De show gaat van personality-momentjes naar hits naar twerkkunsten en weer terug. Lizzo is nog een tikkie dronken van het feestje op Primavera Sound in Barcelona, dus de stemming zit er extra lekker in. Al haar recente nummers komen voorbij: de hit 'Juice', maar ook 'Boys', 'Tempo' en 'Soulmate'. Voor de liefhebbers zitten er ook wat oudere nummers in zoals 'Worship', 'Phone' en 'Good As Hell'.

Voor 'Jerome' neemt ze een rustig moment op de kruk, om vervolgens haar dansers een twerk-show van twee minuten te laten doen tijdens een opfrisbeurt backstage. Bij vlagen is het allemaal wat hysterisch, maar niemand in de tent kan ontkennen dat het oprecht een leuke, vrolijke, feelgood avond is. Het enthousiasme van Lizzo en haar dansers is aanstekelijk, net als de inclusiviteit die ze predikt.

Foto: 3voor12/Jostijn Ligtvoet

De kracht van een ventilator

Lizzo heeft er nooit een geheim van gemaakt dat Beyoncé haar grootste idool is. Zo heet haar dwarsfluit Sasha Flute (naar Beys alter ego Sasha Fierce) en ooit deed ze de gevleugelde uitspraak 'When I think about Beyoncé saying my name, I get wet'.

Dus toen na een kleine storing haar 'Beyoncé-ventilator' op het podium ineens begon te werken, leek er een soort transformatie plaats te vinden. Nog meer sass. Nog meer hair flips. Nog meer zelfvertrouwen. Als Lizzo die ventilator de komende tijd nog vaker meeneemt op tour... Beyoncé better watch her back!

Ster advertentie
Ster advertentie