Best Kept Secret

Nam John Coffey de biertruc mee naar BKS?

  1. Nieuwschevron right
  2. Nam John Coffey de biertruc mee naar BKS?

Één van de eerste optredens van John Coffey na de biertruc die compleet viral ging, vond plaats op Best Kept Secret. Kregen de mannen een bierdouche? Werd de truc herhaald? Of viel het allemaal wel mee, en gebeurde er niks? Wij namen een kijkje.

(Fotograaf: Ben Houdijk)

First things first: John Coffey op het podium = feest. Punt. Bier of geen bier, de mannen gaan compleet los en zetten de tent op z'n kop. Tijdens hun show op Pinkpop 2015 ving John Coffey toevallig een biertje, en ging in één klap wereldwijd viral. En tsja, wat verwacht je dan bij de volgende concerten? Complete bierdouches op het podium.

John Coffey op Best Kept Secret

Tijdens Best Kept Secret (één week na Pinkpop), stond John Coffey weer op het podium. Uiteraard stonden wij vooraan om te kijken wat er ging gebeuren. Bierdouches? Weer een biertje vangen? Een andere bierstunt? Nope. Niks. Er heeft geen enkel biertje vliegles gekregen tijdens de show. Hoe dat komt? Misschien door het publiek dat denkt 'laat maar, dat lukt hem écht niet nog een keer'. Misschien doordat het publiek zó enorm losgaat, dat er niemand überhaupt tijd heeft om aan bier te denken, laat staan er eentje te gooien. Misschien doordat er €1,- statiegeld op de keiharde bekers van het festival zit. Kan allemaal, maar waarschijnlijk bleven de vliegende biertjes vooral weg door de uitspraak van de band zelf in het begin van de show:

"Wie is er hier alleen maar om te kijken of ik weer een biertje vang? Als die mensen even weggaan, gaan wij verder met spelen. "
- John Coffey

Geen bier meer

De mannen zijn duidelijk: de actie was leuk, de viral ook, maar ze willen gewoon spelen. Ze willen niet bekend staan om dat ene biertje, want ze zijn veel meer dan dat. Daar zijn wij het totaal mee eens, want ook zonder bier gaat de band keihard! Op Best Kept Secret bewezen de mannen dat weer eens. Giga sprongen, stagediven met gitaren in de hand, vliegende microfoons (die opvallend genoeg telkens netjes gevangen werden)... Ja, het ging ouderwets los in de tent.

Voor nu moet je het nog even met de foto's doen, de bewegende plaatjes volgen nog.

(Fotograaf: Ben Houdijk)
Ster advertentie
Ster advertentie