Barend & Benner

Wat is er ooit gebeurd met Close II You?

foto: Close II You persfoto
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er ooit gebeurd met Close II You?

Bandje, besta je nog? Dat is de vraag waar de middagshow van Barend & Benner elke week antwoord op zoekt. Deze week is het aan Nadje van de girl group Close II You. Hoe is het afgelopen met de vijf zuidelijke meiden?

De Nederlandse Spice Girls

Na het enorme succes van de Spice Girls besloten producers Ed van Otterdijk en Eeg van Kruysdijk het Nederlands antwoord te zoeken. In het najaar van 1996 werden er audities gehouden voor een nieuwe girlband. Nadja werd op 17-jarige leeftijd gescout in de lokale discotheek. Daar stond ze naar eigen zeggen lekker te dansen, constant plaatjes aan te vragen en mee te blèren.

De dames hadden vrijwel meteen succes. De track 'Baby Don't Go' zette de piepjonge meiden op de kaart. Ze hebben in korte tijd veel beleefd. Zo gingen ze langs programma's zoals Telekids en De Vijf Uur Show, maar volgens Nadja was dit ook een intense tijd: "Je werd echt geleefd, het waren pieken en dalen." Nadja laat weten dat het leven on the road vooral bestond uit repeteren, trainen en heel vroeg opstaan. Een echt rock & roll leven hebben de dames tijden hun korte bestaan niet gehad.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Close II You, bestaan jullie nog?

De vijf dames van Close II You werden er al snel vier toen Sascha de band in 1997 verliet. Uiteindelijk vertrok in 2000 ook Marsha. Waarna de overgebleven drie leden, Nadja, Natascha en Arlice, uiteindelijk verder gingen onder de naam GTO. Uiteindelijk kwam daar twee jaar later ook een einde aan.

Nadja is tegenwoordig werkzaam in de volgens haar "leukste bruidszaak van Nederland". En ook al is de band in 2013 nog een keer kort bij elkaar gekomen voor een reünie; Nadja laat weten dat ze het niet nog eens zou doen.

Ster advertentie
Ster advertentie