Barend & Benner

Wat is er ooit gebeurd met de band Yellow Pearl?

foto: Instagram Yellow Pearlfoto: Instagram Yellow Pearl
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er ooit gebeurd met de band Yellow Pearl?

'Bandje besta je nog?', vragen Barend & Benner zich wekelijks af in de Middagshow. En deze week is de eer aan Yellow Pearl! Met hits als 'For You And Me' stonden ze zelfs op een Hitzone, maar waar zijn ze daarna mee aan de slag gegaan?

Vriendenband

In 2002 wordt de band door Emiel Pijnaker gestart, waar hij met nog vijf andere vrienden besluit om muziek te gaan maken. En als een stel gekken gaan ze aan het werk, dusdanig dat ze in 2004 al mee doen aan het Nationale Songfestival! "We hadden het liedje eigenlijk als grapje ingezonden" zegt Emiel. Ze behalen de finale en weten zichzelf op de kaart te zetten met 'For You And Me'.

En omdat het een boel vrienden is die samen het podium onveilig maken, geldt er dan ook één motto: eerst hard werken en dan hard feesten. Maar wat is er de afgelopen jaren dan gebeurd, dat we ze niet meer zien werken óf feesten?

Nieuw Begin

Je leest het goed: de band gaat nog een keer proberen. Maar dit keer met Nederlandse teksten, waarbij ze hun debuut maken met de plaat 'Nieuw Begin'. Maar zullen ze ook doorgaan in het Nederlands? Je hoort het allemaal in de rest van het interview!

Ster advertentie
Ster advertentie