5 Essential Tracks

Oscar and the Wolf gelooft nog steeds niet in guilty pleasures

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Oscar and the Wolf gelooft nog steeds niet in guilty pleasures

Belgische electropop at its finest. Dat is waar Oscar and the Wolf voor staat. Frontman Max Colombie creëert met zijn muziek een soort nieuw genre: sad dancing. De combinatie van melancholieke teksten met een dansbare beat maakt de band zo uniek. Maar waar halen ze daarvoor de inspiratie vandaan?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Grimes wie?

Een van Max' inspiraties is de Canadese Grimes. Ook zij combineert talloze genres en steekt ze in een nieuw jasje. Max: " Toen ik dat voor het eerst hoorde werd ik direct getransporteerd in een futuristische feeënwereld met coole synths en een hele speciale stem. It's my thing."

Max heeft haar terloops leren kennen. Tijdens een festival waar hij moest spelen liep hij naast de lodge waar zij aan het dansen was. Dat maakte hem erg benieuwd naar haar muziek, om het in zijn woorden te vertellen was het: "heel impressionant!"

Chris Isaak

Aan andere favoriete songs van Max hoeft 'ie niet veel woorden vuil te maken. In die categorie behoort Chris Isaak's nummer 'Wicked Game'. "Ik vind dat echt een klassieker gewoon. Vroeger was dat eigenlijk een guilty pleasure by the way ik geloof niet in guilty zijn over een pleasure. Het is gewoon een all-time classic."

DE 5 ESSENTIAL TRACKS PODCAST

Elke week hoor je 5 Essential Tracks ook op KX Radio. Je checkt de podcast hier.

MEER ZIEN?

Bekijk meer 5 Essential Tracks van andere artiesten via het 5 Essential Tracks Youtube-kanaal!

Ster advertentie
Ster advertentie