Zwarte Cross

Camping Zwarte Cross: smokkelkelders, walk-in closets en spatlappen?!

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Camping Zwarte Cross: smokkelkelders, walk-in closets en spatlappen?!

De Zwarte Cross heeft heel veel mooie plekjes, maar de allerbeste is misschien toch wel de caravancamping. We namen met 3FM een kijkje en werden met open armen ontvangen. Gastvrijheid krijgt hier in ieder geval een dikke tien!

Henk 'HENKIE' (24) en vrienden uit Bodegraven

Henkie, lead the way! Dat hoef je maar één keer tegen deze man te zeggen. Hij neemt ons mee zijn paleisje in. Rechts lopen we meteen tegen de bar aan die gevuld is met lege wijnflessen. "Ja, die zijn van de dames," laat Henk lichtelijk geïrriteerd weten. "EN het bier is bijna op. Da's jammer..."

Maar de grote vraag is natuurlijk: waar verstopt Henk zijn drank. "Jaaaa, dat ga ik niet zeggen haha. Ah ja waarom ook niet eigenlijk. Voor jullie dan. In de kasten en onder de bedden." De caravan wordt door alleen maar mannen bewoond, maar dames zijn zeker welkom. "Je weet hoe dat gaat... Je komt er snel genoeg achter als er opeens iemand mist haha. Dan moet je iemands privacy ook respecteren." Echte gentlemen op de Zwarte Cross, hoor!

Pronkstuk van de toko?! "Kom maar mee," zegt Henk trots. Alsof we nu toch een weg gaan afleggen en niet letterlijk vijf centimeter naar rechts schuifelen om de andere uithoek van de caravan te bereiken. Maar over de titel pronkstuk is zeker niet gelogen. Daar staat me toch een fridge! Voor driekwart gevuld met ijs en bovenop pronken de biertjes. Heerlijk koel en klaar om misbruikt te worden.

Maar misschien is Henk nog wel het meest trots op zijn disco. Een strook LED-lampjes aan het plafond van de caravan. "Een blauw lampje, een rood lampje, we hebben alles!"

Daan (20), Sander (21) en vrienden uit Zelhem

We zijn nog niet binnen of er flikkert al meteen iets van het plafond. "Oh ja, da's de lamp," merkt Daan onverschillig op en plakt hem weer terug. Levensgevaarlijk hier! Maar wel duidelijk de meest luxe caravan die we tot nu toe tegen zijn gekomen. Zes plekken voor vier vrienden. Twee slapen er dus in een tweepersoonsbed en kunnen een gast meenemen.

Hier ook de grote vraag: waar wordt het smokkelwaar verstopt? "Ja, dan moet je effe van het tapijt af." We stappen opzij en de volledige vloerbedekking wordt van de vloer getrokken. Hieronder verschijnt een luikje die met een behendig touwtje opengaat en de doorgang tot de smokkelkelder opent.

Pronkstukken uit de caravan?! De grote schatkist waarin tientallen biertjes in gesmolten ijs drijven. EN het prachtige playboy-dekbed. "Je hebt toch een beetje vrouwelijke warmte nodig." Daar hebben je helemaal gelijk in, Daan!

Rianne (24) en haar mannen uit Schipluiden

We lopen de hoek om en zien een prachtig exemplaar staan. Mogen we even storen? "Ja hoor," zegt de vriendengroep in koor. Opeens horen we een stem vanuit de caravan komen. "Ik leid jullie wel rond!" En zo ontmoeten we Rianne, de gezelligste chick van de hele Zwarte Cross. "Kom binnen! Ik moest effe op bed liggen hoor."

Rianne slaap met vijf gasten in de caravan. RES-PECT! "Ja het gaat best alleen Kevin snurkt een beetje hard. Wat vind je van mijn McDonald's-plafond? Zelfgemaakt. Net als de buitenkant, die heb ik geschilderd." Rianne, volgens mij ben jij een beetje de moeder gans van de groep? "Ja, dat ben ik inderdaad wel haha."

Moet jij hem dan ook altijd schoonmaken? "Nou leuk verhaal. Vorig jaar hebben ze met zonnebrand en ketchup lopen spuiten in dit ding. Dat hebben we er twee weken geleden uitgehaald... ALLES was beschimmeld haha." Dat is ook met mannen kamperen...

Celmar (17), Bart (17) en vrienden

"Welkom in de Lekbak," roept Celmar met een grote glimlach. We treden binnen en een enorme walm deo komt ons tegemoet. Zo het ruikt wel lekker hier! "Ja, da's playboy!" Sorry, wat? "Het luchtje!" Ahhh op die manier. Wel fijn dat er in ieder geval rekening met ons wordt gehouden.

Wat maakt jullie caravan nou zo iconisch? "We hebben een spatlap." Een wat? "Een spatlap." Misschien is het een verschil in oost en west of simpelweg mijn gebrek aan voertuigkennis maar geen idee. Het is dus een soort spatbord zodat de wagen schoon blijft.

Ondanks de spatlap zijn ze niet helemaal tevreden met de caravan. Hij lekt. Daarom de plastic bekertjes aan het plafond. En na deze editie wordt 'ie verkocht. "Zet dat er maar bij op de site! Voor 200 euro mogen mensen hem overkopen." Staat genoteerd!

Hé en waar staat de fanta? "Hier achter dit kastje. Die kunnen we weghalen en daarachter kunnen we het verstoppen." Erg handig! "Ja, alleen zat ik op dag 1 al wel bij de EHBO omdat ik de plank niet loskreeg." Ai, pijnlijk! Maar jongens hoe oud zijn jullie eigenlijk? "Ehhh 17..." Maar dan mogen jullie nog niet eens drinken! "Er mogen wel meer dingen niet." Touché... We vervangen wel even wat woorden in het artikel!

Ster advertentie
Ster advertentie