Zwarte Cross

Dit verwachten Zwarte Cross-maagden van het festival

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit verwachten Zwarte Cross-maagden van het festival

Er gaan heel wat stereotyperende verhalen rond over de Zwarte Cross. Wij gingen op zoek naar Randstadters die dit jaar voor het eerst dit festival bezoeken. Wat verwachten ze nou en waarom gaan ze dit jaar wél?

Lisa uit ‘s-Gravenzande

Lisa heeft een vriendin uit Twente die al jaren gaat en zij wilde graag een keertje mee. “Ik ga met haar en een groep van ongeveer 30 mensen uit de omgeving van Enschede. Ik ben de enige uit het westen. Ik verwacht vooral heel veel modder, motors, gezelligheid en goede muziek. Maar dat moet wel goedkomen!”

Ard uit Amsterdam

“Ik wil dit heel graag gewoon een keer meemaken. Het terrein, de mensen, de sfeer. Ben heel benieuwd maar volgens mij wordt het een topdag en kijk ik m’n ogen uit. Ik verwacht vooral een groot terrein en ben benieuwd naar dat cross-gebeuren. Ik denk dat de sfeer vrij uitgelaten zal zijn omdat er zoveel bier doorheen gaat. De line-up interesseert me verder niet veel, op VANT na.” Ard heeft het trouwens luxe en staat op de gastenlijst voor vrijdag. Zijn vriend heeft namelijk een boekingskantoor, de mazzelpik! Hij gaat dus maar één dag, maar dat vindt hij verder prima. “Misschien in de toekomst een heel weekend als het bevalt.”

Johan uit Beverwijk

Nadat Johan verhuisde naar ’s-Heerenberg, volgens hem een mini-stadje aan de Duitse grens, zei hij: “Ik ga naar de Zwarte Cross.” Dit jaar gaat het er voor het eerst van komen. “Ik kijk er erg naar uit. Het worden vier dagen van gekkigheid, muziek, theater en cross. Gek doen, zonder gek gevonden te worden. Bier drinken, lekker eten en genieten van de mooiste omgeving."

Wat je écht kunt verwachten

Voor wie nog geen idee heeft. Dit is de Zwarte Cross:

  • Een immens groot terrein (160 hectare!!!)
  • 32 te gekke podia
  • Meer dan 250 bands
  • Plek voor 40.000 man bij het hoofdpodium
  • Zo'n 220.000 bezoekers
  • Heel wat liters bier!

En zoals boerenmeid Annieck uit Holten zegt: “En nouja, brommers kieken, stroeken doeken, beetje bier an de bek hang! Zoepn tot ie noor huus moet kroepen is altied goed!”

Verrassend genoeg kwamen de meest stereotyperende woorden dus vanuit het oosten zelf. Wij gaan in ieder geval van het geweldige zooitje dat Zwarte Cross heet genieten dit weekend!

Ster advertentie
Ster advertentie