3FM nieuws

Waarom filmen we nog tijdens concerten?

  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom filmen we nog tijdens concerten?

Het is de ergernis van menig concertganger: mensen die DE HELE AVOND willen vastleggen. Je irriteert je aan het geblokkeerde zicht en alle telefoons in de lucht, maar pakt tóch stiekem zelf ook een aantal keer dat mobieltje erbij. Effe snel een fotootje. We doen het allemaal. Maar waarom eigenlijk?

Wij vroegen het maar eens gewoon op de man af op onze Facebookpagina en Twitter. De meningen zijn in ieder geval goed verdeeld!

Waarom wel?

Rianne filmt wel eens wat omdat ze een bepaald moment achteraf graag wil herbeleven. Klinkt op zich logisch! Een andere Facebooker klapt alleen wel terug met het volgende argument: "Datzelfde moment heb je alleen in het echt wél keihard gemist omdat je te druk was met je telefoon..."

Toch blijkt het argument van Rianne vaak terug te komen. Ook Lesley maakt altijd een foto en soms ook een video van haar lievelingsnummer, gewoon voor de heb. Robin pakt het ook slim aan, dit is

Robin pakt het juist weer heel slim aan en denkt vooruit... Wat je tijdens een concert nog niet kent, kan daarna een van je favorieten worden! Heb je er in ieder geval nog beeld van...

Waarom niet?

Nou, je valt mensen lastig! "Ik kies ervoor om een artiest te zien, niet twee armen en handen met een telefoon daartussen," laat Robert ons weten via Twitter. Hij is verder niet tegen filmen op zich, maar wel tegen de frequentie waarmee dat nu gebeurt. "Een paar seconden filmen of een fotootje moet gewoon kunnen."

Janneke ziet het nut er eigenlijk gewoon niet van in: "Wie kijkt het ooit nog terug? Ik niet." Prima vraag... Effe testen.

De meeste tegenstemmers die wij spraken gaven aan vroeger ook gewoon te filmen. De grootste reden om te stoppen? Robert: "Ik merkte op een gegeven moment dat ik de beleving van het concert miste. Sindsdien heb ik het nooit meer gedaan en daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Val er geen andere bezoekers mee lastig die, net als jij, gewoon betaald hebben." Amen.

Social pressure?

Voelen we misschien de noodzaak om te laten weten dat we bij een concert zijn? Willen we opscheppen? Of misschien gewoon ons fandom voor een bepaalde artiest aan de wereld laten zien?

Luisteraar Joris liet weten vooral via zijn socials te willen laten zien dat hij geniet van muziek, dat het echt een passie van hem is. En voor sommige mensen is een concert iets tofs waar ze van genieten, maar wat ook een mooie aanvulling is aan hun eigen stories en tijdlijnen. De Wouter van hieronder had daar nog een heerlijk cynisch commentaar op. Ieder z'n mening!

Wat vind jij?

Er is dus een duidelijke verdeling tussen kamp yay en nay. Zolang we elkaar er niet mee lastig vallen lijkt er niet veel aan de hand te zijn. Ook laten weten waarom jij wel of niet filmt tijdens concerten? Join de discussie hieronder!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie