Meer NPO
STER Advertentie

Olivier richt politieke jongerenpartij op: Partij 30-

Olivier richt politieke jongerenpartij op: Partij 30-
NPO 3FM

Zondag 14 februari 2021 - 10:25 uur

De ideale jongerenpartij: hoe ziet die eruit? NPO 3FM-dj Olivier Bakker waagt zich eraan en zet de fictieve politieke 'Partij 30-' op. Samen met experts behandelt hij thema's die jongeren belangrijk vinden. Dit is vanaf maandag 8 februari wekelijks te beluisteren in je favoriete podcast-app.

Je checkt de eerste aflevering hierrrrrr.

Onderwijs, het klimaat, de zorg, de woningmarkt en gelijkheid zijn volgens jonge stemmers de belangrijkste thema's voor de komende verkiezingen. Dit blijkt uit een onderzoek dat gedaan is in samenwerking met EenVandaag Opiniepanel onder jongeren tussen de 18 tot 30 jaar.

Aangezien de verkiezingen weer voor de deur staan (17 maart), worden al deze belangrijke thema's behandeld in verschillende podcastafleveringen van 'Partij 30-'.

Jonge Stemmers

In deze podcast wordt er gekeken vanuit de invalshoek van jonge stemmers. In audioberichten horen we wekelijks welke plannen zij rondom een thema graag uitgevoerd willen zien. Olivier gaat in gesprek met experts over de effecten, haalbaarheid en effectiviteit van deze plannen. 

Het 'partij 30-' pamflet

In de laatste aflevering wordt er een 'Partij 30-' pamflet gemaakt. Dit is een document met alle plannen uit de voorgaande afleveringen. Dit pamflet wordt voorgelegd aan verschillende partijen, om erachter te komen wat zij met deze thema's doen in hun beleid.

Ook komt dit pamflet online, zodat jonge kiezers in een oogopslag zien welke partijen het meest in de buurt komen van de plannen die voor hen belangrijk zijn!

Nieuwsgierig naar de podcast? Bekijk dan alvast de teaser hieronder!

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


Kijk live naar 3FM

Lees ook