Meer NPO
STER Advertentie

Quarantaine-tips van Daniela (23) uit Italië, die al 3 weken thuis zit

Quarantaine-tips van Daniela (23) uit Italië, die al 3 weken thuis zit

Woensdag 18 maart 2020 - 06:43 uur

Daniela Casamassima (23) woont in Modena, Italië. Ze zit al sinds 24 februari in thuisquarantaine en kan zichzelf inmiddels een expert noemen in 'tijdverdrijven'. Ze deelt hieronder haar ervaringen en tips!

Toch geen minivakantie

Op maandag 24 februari werden alle colleges van de universiteit geannuleerd, dus besloot Daniela uit zichzelf maatregelen te treffen: zoveel mogelijk binnen blijven en niet meer met vrienden afspreken in cafés. Ze was er op tijd bij, want die maatregel werd pas officieel ingevoerd op 7 maart. In eerste instantie voelde het als een soort minivakantie omdat Daniela's tentamenweek er net op zat.

"Ik ging met m'n huisgenootje nog koffie drinken in tentjes, een beetje winkelen en tv-series kijken. We onderschatten het toen nog heel erg. Het is inmiddels een stuk saaier en heftiger: we gaan maar één keer per week naar buiten om boodschappen te doen. Elke dag ben ik een uur of zes bezig met online lessen volgen en daarna maak ik er het beste van met m'n huisgenoot. Koken, traditionele Italiaanse recepten bakken, tv kijken... We overwegen nog of we een puzzel van 1000 stukjes moeten gaan kopen!"

Eenzaam

Het meest frustrerende aan de lockdown vindt Daniela dat ze haar vrienden al weken niet kan zien. Ze wonen in verschillende dorpjes rondom Modena en elkaar ontmoeten is dus onmogelijk de laatste weken. Daniela heeft mazzel met haar huisgenoot, want verder ziet ze niet zoveel mensen. "Alle plannen zijn gecancelled, dus nu praten we vooral via Whatsapp en Instagram. En daar proberen er ook maar gewoon een beetje om te lachen af en toe."

Tips

De allerbelangrijkste tip die Daniela je wil meegeven is om de lockdown-situatie niet weg te zetten als 'overdreven'. "Onderschat de situatie alsjeblieft niet. Er zijn veel meningen over het virus en voor wie het 't gevaarlijkst is, maar de feiten zijn dat het zich heel snel verspreidt en dat we geen vaccin hebben. Probeer echt binnen te blijen en bijvoorbeeld de ouderen en zieken in je omgeving te ontzien door ook voor hen boodschappen mee te nemen!"

Op een iets minder serieuze noot heeft ze ook nog wat tips voor je. Hoe kom je een wekenlange zelf-quarantaine door zonder tegen de muren op te lopen van verveeldheid? Gewoon heel simpel: probeer er het beste van te maken! Daniela: "Speel eindeloos veel bordspelletjes, lees de boeken waar je nooit tijd voor had, bak cakes voor je buren, trek Netflix leeg, probeer een nieuwe hobby, kijk naar de talloze livestreams die artiesten en Youtubers nu vanuit huis doen en lach om de duizenden memes die nu gemaakt worden over het virus. Laten we eerlijk zijn: tot nu toe zijn de memes gewoon echt het leukste aan deze hele situatie."    

Meer tips nodig? We hebben er 63 voor je verzameld, inclusief de favorieten van Hoogie!

Kijk live naar 3FM

Lees ook