Meer NPO
STER Advertentie

Deze dingen mag je nog wél doen op de fiets

Deze dingen mag je nog wél doen op de fiets

Maandag 1 juli 2019 - 15:32 uur

Vanaf 1 juli mogen we niet langer onze mobieltjes gebruiken tijdens het fietsen. Net als alle andere elektronische apparaten, overigens. En dat is een natuurlijk goed nieuws, want er is bijna niets gevaarlijker dan appen in het verkeer. Gelukkig zijn er nog genoeg dingen die je wel mag doen tijdens het fietsen.

Dit mag je allemaal nog wèl doen...

1. De Bosatlas lezen
Want ja, je moet toch op de een of andere manier weer thuiskomen. Niks fijner dan bladeren in deze dikke bijbel.

2. Gewichtheffen
Cardio én krachttraining tegelijkertijd is dubbel zo effectief. Beetje onhandig en afleidend misschien, maar niemand heeft iets gezegd over dat dit verboden is?

3. Gitaarspelen
Natuurlijk mag je ook nog steeds de stad verblijden met mooie gitaardeuntjes, maar PAS OP: alleen akoestisch! Elektrische gitaren zijn dan weer strikt verboden.

4. Barbecueën 
Dit heerlijke weer leent zich natuurlijk perfect om te barbecueën. Naast de bierfiets roepen we bij deze barbecuefiets in het leven. Mag gewoon.

5. Muziek luisteren
Je mag misschien niet meer zoeken naar het perfecte liedje op de fiets, maar dat is ook helemaal niet nodig. Met de 3FM Now Playing afspeellijst hoef je geen nummer meer te skippen en heb je gegarandeerd de chillste tracks in je oren. 

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.

... En dit mag je dus thuislaten.

1. Elektrische tandenborstel
Tijdens de lunch een broodje falafel met knoflooksaus gegeten? Er zit niets anders op dan gewoon accepteren dat je de rest van de dag al van mijlenver te ruiken bent. Je elektrische tandenborstel? Die mag lekker in de badkamer op de lader blijven staan.

2. E-reader
Onderweg snel nog even de laatste pagina van de nieuwe roman van Saskia Noort lezen? Dan heb je pech! Of althans, als 'ie op je e-reader staat. Niks anders dan toch maar opletten op de weg dan... of gewoon een boek meenemen natuurlijk. 

3. Scheerapparaat
Net iets te laat uit bed gestapt waardoor je dagelijkse scheerroutine erbij is ingeschoten? Onderweg de laatste baardhaartjes wegscheren is er niet meer bij. Behalve als je een wegwerpmesje koopt. Maar da's dan weer slecht voor het milieu. Deze nieuwe wet brengt heel wat ethische dilemma's met zich mee.

4. Poffertjesmaker
Voor de lekkere trek onderweg neem je maar gewoon een appel of banaan mee, want de tosti-ijzers en poffertjesmakers zijn niet langer welkom. Korte stop langs de plaatselijke super dan maar. 

5.  Vibrator
Last van frustratie? Dat los je dan maar lekker thuis op! Vibrators zijn vanaf nu namelijk verboden te gebruiken op de fiets. Maar hey, over dildo's wordt dan weer niks gezegd. 

6. Stofzuiger
Na een nachtje stappen is het vaak één grote ellende van troep op straat. Maar dat moeten we vanaf nu gewoon lekker laten liggen. 

Meer 3FM nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM