Meer NPO
STER Advertentie

Slecht nieuws: het broertje van de eikenprocessierups is onderweg!

Slecht nieuws: het broertje van de eikenprocessierups is onderweg!

Dinsdag 25 juni 2019 - 11:33 uur

We gaan er allemaal aan! Er komen duistere tijden aan voor mensen met een huid. De bulten van de eikenprocessierups zijn amper verdwenen, of we moeten ons al zorgen maken om de volgende. Het nare broertje van de eikenprocessierups is namelijk onderweg: de dennenprocessierups.

3FM-dj Sander Hoogendoorn belde met boswachter Frans die alles kan vertellen over de beestjes. "Je brengt het wel heel naar Sander, want zo erg is het nou ook weer niet..."

Maar wat is dan het verschil tussen de twee?

Frans: "Waar de eikenprocessierups 700.000 haartjes heeft, heeft de dennenprocessierups er één miljoen! De dennenprocessierups komt net als zijn kleine broertje uit het zuiden deze kant op, omdat het in Nederland steeds warmer wordt. Bij tropische temperaturen horen ook tropische dieren!" Meer haren betekent nóg meer kans om ermee in aanraking te komen. Dus haal de aloë vera crème maar vast in huis.

Hoe gaan we dit bestrijden? 

Niemand zit te wachten op nóg meer jeukende bultjes, dus ook voor de dennenprocessierups moeten maatregelen worden getroffen. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de beestjes ons niet te pakken krijgen? Boswachter Frans legt Sander precies uit hoe dit te werk gaat. 

'Na de eikenprocessierups gaat nu de dennenprocessierups ons land teisteren'

Meer 3FM nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM