Meer NPO
STER Advertentie

Kappen met tenten achterlaten op festivals, graag

Kappen met tenten achterlaten op festivals, graag
ANP

Zondag 12 mei 2019 - 10:16 uur

In Engeland is er een grote campagne gestart om het gebruik van single use tenten terug te dringen. Niet zonder reden: jaarlijks worden er daar zo'n 250.000 tenten achtergelaten op festivalterreinen.

Bijna iedereen doet het

De gemiddelde festivaltent weegt 3.5 kilo en bestaat grotendeels uit plastic. Dat houdt in dat een zo'n tentje qua hoeveelheid plastic te vergelijken is met ruim 8700 rietjes of 250 plastic drankbekers. En als nou 10% van de festivalbezoekers elk jaar hun tentje na één keer gebruiken achterlaat (want hey, dat scheelt zeulen), dan resulteert dat in een enorme bak plastic afval die ook héél makkelijk voorkomen kan worden. En dan hebben we het hierbij nog niet eens over de enorme berg met witte partytenten die ook achtergelaten wordt!

Waarom?

De campagne van AIF hoopt te bereiken dat mensen duurzamer omgaan met hun spullen en investeren in een goede tent die meerdere jaren meegaat, in plaats van elk jaar een nieuw crappy tentje kopen voor 40 euro. Het onderstaande filmpje wordt getoond bij de entrees en campings van een aantal festivals die meedoen, zodat mensen iets meer doorkrijgen wat hun achtergelaten tent eigenlijk voor effect heeft. Best een idee om daar in Nederland ook iets mee te doen, toch?

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk live naar 3FM

Lees ook