Meer NPO
STER Advertentie

Der Wijnand geht op bezoek bij de Duitse radioburen van 1Live

Der Wijnand geht op bezoek bij de Duitse radioburen van 1Live

Donderdag 4 oktober 2018 - 13:48 uur

3FM-dj Wijnand Speelman was vanochtend vier uur lang te gast bij 1Live, een Duitse publieke radiozender. En niet zonder reden! Onze oosterburen hebben namelijk een probleem waar Nederland de oorzaak van is...

Lekker campagne voeren

In 2018 zijn er een half miljoen minder Nederlanders als toerist richting Nordrhein Westfalen gekomen! En da's natuurlijk iets wat de Duitsers jammer vinden, want wat is er nou gezelliger dan Nederlanders die op bezoek komen voor een half litertje bier en een curryworst? Precies, weinig. 

Daarom is 1Live nu een campagne gestart om zoveel mogelijk Nederlanders weer richting hun mooie deelstaat te krijgen (Keulen! Düsseldorf! Denk aan al die kerstmarkten en Oktoberfests!). Ze nodigden Wijnand uit om te co-hosten in hun radioshow én organiseerden een originele manier om ook echt Nederlanders in Duitsland te krijgen. 

Sander breekt in

Voordat we daar meer over vertellen, breekt Sander eerst even in bij 1Live. Effe kletsen met Wijnand, Olly en Micha! Want ja, wat zijn nou eigenlijk de grote voordelen van een tripje naar Duitsland? Wijnand wist 't in ieder geval top te verkopen: "Nou Sander, ze zijn best wel aardig hier! En vaak hoef je maar twee uurtjes te rijden om hier goedkoop naar de tandarts te kunnen of lekker te skieën. Veel bier, halve liters, curryworst... En dat allemaal voor een prikkie!" 

Met steenkolen-Duits deed Sander nog een poging om de kersverse 3FM Talent Pip Blom ook aan de man te brengen in Duitsland. Ging echt supersoepel. "Wir haben ein Talent! Sie kommen aus die Niederlanden... Er heist Pip Blom. Fantastisch. Grandioos! Ein bisschen doorspülen doe ik, nach die sanggedeelte." Voor de liefhebbers: het zit op 3:05 minuut.

In de bus

Maar goed, om het ons als Nederlanders zo makkelijk mogelijk te maken heeft 1Live dus vanochtend op het Vrijthof in Maastricht een bus neergezet. Wie wilde, mocht instappen en werd gratis afgezet in Duitsland en onderweg ook nog eens getrakteerd op een dj-set, gratis bier en curryworst. Hatsa. En ja, je wordt ook gewoon netjes weer thuisgebracht. Zo zijn ze dan ook wel weer.

Meer 3FM nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM