Meer NPO
STER Advertentie

Frank en Faberyayo over thuisblijfseks, fleecevesten en 5x de Melkweg spelen

Frank en Faberyayo over thuisblijfseks, fleecevesten en 5x de Melkweg spelen

Dinsdag 18 september 2018 - 12:39 uur

Oui oui, c'est Faberyayo! De artiest, schrijver, 1/4 van De Jeugd Van Tegenwoordig en podcast-maker schoof maandagavond aan in De Bende Van Van Der Lende. Lekker kletsen over allerhande zaken, gewoon omdat het kan. 

Get comfy

Faberyayo is met honderd dingen tegelijk bezig, maar op dit moment vereist de EP Comfy Season de hoofdmoot van zijn aandacht op. Het is een nieuw project met Abel, dat eigenlijk helemaal voortkwam uit een paar lekkere zachte kledingstukken.

"Met het thema Comfy Season was ik al een tijd bezig. Ik kocht op een moment een paar fleecevesten, maar ook zo'n broek van heel zacht spul. En dat maakte mentaal zoveel bij me los, dat ik het wilde delen met de wereld. En toen kwamen er steeds meer onderwerpen bij. Wat doe je als je thuis lekker in je comfy modus zit? Beetje online shoppen, beetje thuisblijfseksen... Heerlijk toch? Daar gaat de EP over."

De eerste track van de EP heet dus niet voor niets 'Online Shoppen'. Faberyayo heeft er zelfs wat fashion tips bij, zodat jij maximaal comfortabele kleding binnen kunt harken: "Ga lekker een of twee maten omhoog! Kies veel fleece, het liefst in beige tinten. Roze is ook helemaal oke. En een goed paar sloffen, haal die ook in huis!"

'Faberyayo: het comfy season komt eraan! Meer fleece en thuisblijfseks!'

5x de Melkweg

Dit najaar gaat De Jeugd Van Tegenwoordig weer touren en één ding in hun schema viel Frank nogal op: ze spelen vijf keer de Melkweg in Amsterdam. Waarom?! Het bleek dat De Jeugd weer een keertje met iets leuks wilde uitpakken en dat de Melkweg stiekem wel een beetje jaloers was op Paradiso, waar De Jeugd meestal hun Amsterdamse shows speelt. 1+1=2, dus staat De Jeugd nu in Melkweg. Maar dan wel meteen vijf keer, want ze wilden weer eens een keertje uitpakken.

Faberyayo: "Ik heb me door mezelf laten vertellen dat dit de eerste keer is dat dit gedaan wordt. Als De Jeugd een poppodiumtour doet zijn we altijd aan het beuken en dat is tof. Je wilt een soort atmosfeer maken waarin alles helemaal los kan, de HMH-shows van een paar jaar geleden waren daarvoor net te groot. Dus dan maken we liever de Melkweg een paar keer helemaal kapot."

'Faberyayo over 5x de Melkweg spelen'

Vragenrondje van de luisteraars

Hoe is het met het been van Willie Hij-Was-Bijna-Dood Wartaal? Wanneer komt er nieuwe muziek van De Jeugd? Wat vindt hij van de kookvideo's van Fred? Al je vragen worden beantwoord door Faberyayo de Fitkech! Bam!

'Het luisteraars-vragenrondje aan Faberyayo de Fitkech!'

Roddelradio

We vragen nog gewoon even door, maar nu in de categorie waar of niet waar. Dit is editie twee van Roddelradio met Frankie!

Meer 3FM nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM