3FM nieuws

Koptelefoon ontploft in vliegtuig

  1. Nieuwschevron right
  2. Koptelefoon ontploft in vliegtuig

Zit je rustig naar een muziekje te luisteren in het vliegtuig, explodeert je hoofdtelefoon. What. The. Fuck?

Op een vlucht van Bejing naar Melbourne kreeg een vrouw de schrik van haar leven: met haar noise cancelling hoofdtelefoon op viel ze in slaap. Niets aan de hand zou je zeggen, maar toen ze wakker werd schrok ze zich rot: van haar koptelefoon was niets over en op haar gezicht zat een enorme brandwond.

Sparkles

Nadat de vrouw haar gezicht voelde branden, besefte ze dat haar koptelefoon explodeerde. Door de knetterende geluiden van haar koptelefoon heen, gooide de vrouw haar hoofdtelefoon op de grond en begon er op te stampen. Gelukkig schoot de bemanning van het vliegtuig haar te hulp. Met een grote emmer water probeerde zij het 'vuur' te doven. Volgens het ATSB (Australian Transport Safety Bureau) waren het de lithium-batterijen die ervoor zorgden dat de hoofdtelefoon vlam vatte.

Niet de eerste keer

Vorig jaar oktober maakten diezelfde batterijen ook al een slachtoffer in een vliegtuig. Voordat zijn vlucht vertrok maakte de man nog even gebruik van zijn Samsung Galaxy Note 7, die ineens ontplofte. De hele cabine raakte vol met rook, maar er raakte gelukkig niemand gewond.

Meer bizar & 3FM?

>> Hardop bellen in het openbaar is verleden tijd met deze bizarre gadget
>> Jane won een miljoen maar is toch ongelukkig

Ster advertentie
Ster advertentie