3FM nieuws

Wat verdienen dj's eigenlijk?

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat verdienen dj's eigenlijk?

Rondom ADE heb je je waarschijnlijk al eens afgevraagd wat een goede dj nu eigenlijk verdient. Je bent niet de enige. ING zocht het uit en wat bleek? De populairste dj's verdienen zéker niet het meest, maar hoeven zich voorlopig nog steeds geen zorgen te maken over hun financiële zaakjes.

Wie verdient het meest?

Op nummer 1 van de best verdienende dj ter wereld staat de Schotse Calvin Harris. Hij heeft een jaarinkomen van zo'n 42.3 miljoen euro. Zeker niet verkeerd, maar hij staat dan ook bijna constant in de hitlijsten en reist de hele wereld rond voor headline-shows. Ergens is het dus wel begrijpelijk dat hij het meeste binnenharkt. Ondanks al dat geld staat hij niet in de top vijf van meest populaire dj's. Wie staat dat wel?

De populairste dj

Martin Garrix! Hij is op dit moment (nog) de populairste dj ter wereld. Toch verdient hij minder dan de helft van wat Calvin Harris verdient, namelijk zo'n 20 miljoen euro. Nog steeds een leuk zakcentje, dus. De inkomens van Amerikaanse dj's groeien een stuk harder dan de inkomens van Nederlandse dj's. Dat komt volgens het onderzoek van ING omdat de dancemarkt in Amerika vele malen groter is dan die in Nederland. Twintig (!) keer groter zelfs. Zo is er als dj best wel wat te verdienen als je populair bent in de States.

Toch gaat dance in Nederland ook behoorlijk lekker. De helft van de Nederlanders zou liefhebber zijn van dancemuziek. Volgens de verwachtingen gaat Nederland straks ook lekker verdienen aan dance, minimaal 150 miljoen euro per jaar. Prima exportproduct, die dj's!

En de rest?

De website Forbes zocht uit wat andere grote dj's per jaar verdienen. Spoiler alert: het is boven minimumloon.

David Guetta - 30 miljoen dollar per jaar

Avicii - 28 miljoen dollar per jaar

Tiësto - 28 miljoen dollar per jaar

Steve Aoki - 23 miljoen dollar per jaar

Afrojack - 22 miljoen dollar per jaar

Zedd - 21 miljoen dollar per jaar

Skrillex - 16,5 miljoen dollar per jaar

Hardwell - 13 miljoen dollar per jaar

Goed. Waar kunnen we nú leren hoe je een lekkere dancetrack maakt?!

Ster advertentie
Ster advertentie