Podcasts

Risico’s nemen met je hoofd of met je hart? Deze podcast helpt je kiezen!

  1. Nieuwschevron right
  2. Risico’s nemen met je hoofd of met je hart? Deze podcast helpt je kiezen!

Wat zegt een ballon over risico’s nemen? Kunnen we iets leren van iemand die meedoet aan levensgevaarlijke zeilrace? En kun je door middel van tarotkaarten beter beslissen over de toekomst? In deze podcastaflevering van Wat Je Niet Leert gaan Nellie Benner en de redactie op zoek naar antwoorden.

De toekomst voorspellen

Nellie gaat langs tarotlezeres Nicoletta Tavella met de veronderstelling dat zij haar toekomst gaat voorspellen. Ze twijfelt over een groot risico waarover ze maar geen besluit kan nemen. Al gauw komt zij erachter dat tarotkaarten helemaal niets met toekomstvoorspellingen te maken hebben…

The Ocean Race

In deze aflevering word je ook meegenomen op een zeilboot met zeiler Stefan Coppers. Stefan waagde zijn leven en deed mee aan The Ocean Race: een zeilwedstrijd waarbij je in negen maanden (!) een rondje om de aarde vaart. Je moet het maar durven.

Toch zijn er dus mensen die dit risico aangaan. Wat drijft hen? En hoe zoek je de grens tussen veiligheid en risico om tot een topprestatie te komen?

Ballonexperiment

Hier is een leuk experimentje: ga met je vrienden in een kring zitten en leg allemaal vijf euro in. Vervolgens blaast iedereen een ballon zo ver mogelijk op. Knapt ‘ie? Dan ben je af. Heb jij de grootste ballon? Dan win je al het prijzengeld. Winning!

Maar wat zegt deze uitslag? Jiska Peper, hersenwetenschapper, voerde dezelfde test als wetenschappelijk onderzoek uit. Naar aanleiding van dit zenuwslopende ballonnenexperiment onderzocht zij of jongeren vaker risico’s nemen dan andere leeftijdsgroepen. Benieuwd naar de uitslag? Luister de podcast!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie