3FM Zeroes Top 1003

Wat zegt Jody Bernal eigenlijk in Zeroes hit 'Que Si, Que No'?

foto: Instagram @jodybernalfoto: Instagram @jodybernal
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat zegt Jody Bernal eigenlijk in Zeroes hit 'Que Si, Que No'?

De tijd van zeroes hit fonetisch meezingen zonder te begrijpen wat ze eigenlijk zeggen is voorbij! Hier ontdek je de betekenis achter al je favoriete non-Nederlandse en non-Engelse zeroes tracks. Want wat zingt Jody Bernal nou eigenlijk in zijn Spaanse zomerhit 'Que Si, Que No'? Speciaal voor de 3FM Zeroes Top 1003 ontdek je hier de betekenis.

Achtergrond

Jody Bernal werd in Bogota, Colombia geboren en werd toen hij drie maanden oud was door een Nederlands koppel geadopteerd. Hoewel hij dus volledig Nederlands is opgevoed, wilde hij toch nog langsgaan bij zijn biologische Colombiaanse familie. Na zijn bezoek kreeg hij van zijn familie een CD met Spaanstalige liedjes mee.

Hier stond het nummer 'Que Si Que No' van de Argentijnse zanger El Simbolo op. Blijkbaar maakte dit nummer iets in hem los, waardoor hij een eigen versie besloot te schijven om mee te doen aan de talentenjacht Your Big Break op RTL4. En zelfs als hij de show niet heeft gewonnen, had hij met dit nummer wel een gigantische hit in zijn discografie.

Maar wat zegt 'ie nou?

Het refrein is het stuk dat de meeste mensen wel mee kunnen zingen. En gelukkig ben je dan ook niks vreemds aan het blèren, je zingt namelijk over een soort paringsdans tussen twee hitsige feestgangers. Waarbij beide mensen de ander zien zitten, maar niet duidelijk uitspreken wat hun intenties zijn.

"Que si, Que no
"Is het een ja of een nee?
Que nunca te decides
Je maakt nooit een beslissing,
Yo se que tu me quieres / Tu sabes lo que quiero
Ik weet dat je mij wilt / Je weet dat ik je wil
Y no me lo dices."En toch zeg je het mij niet."

Gaan ze neuken, of blijft het bij flirten in de club? Als het aan de verteller ligt hadden ze al lang horizontaal liggen dansen, maar de love interest laat nog even van zich afweten.

In de coupletten hoor je eigenlijk het gemijmer van Jody, die volledig als een puppy achter de meid aanloopt. Hij zou dagen voor haar wachten en achter haar aanlopen en dat de meid hem vooral als een idioot moet behandelen. Klinkt niet per se positief, maar hij wil eigenlijk gewoon zonder getreuzel te horen krijgen wat het antwoord is: ja of nee?!

'Ja Ja, Nee Nee'

Voor de oplettende lezer, is het je misschien al opgevallen dat de tekst wel heel erg klinkt als het nummer 'Ja Ja, Nee Nee' van Goldband. In beide volg je een man die achter een vrouw aanzit, maar vooral iemand die eens en voor altijd een duidelijk antwoord wil krijgen. Soms moet je daarvoor een hele tijd achter die persoon aanzitten, totdat ze eindelijk durven toe te geven dat ze interesse in je hebben.

Nu is het wel zo dat Jody Bernal meer zingt over een one-night stand, dus dat hij met heel veel haast een antwoord nodig heeft om de rest van zijn avond te plannen. Bij Goldband steekt het wel meer in het relatie-aspect, omdat dit het verhaal is van zanger Boaz en zijn vriendin, die hem afgelopen zomer ten huwelijk vroeg. Die "ja", ook al moest hij er even op wachten, is toch uitgegroeid tot een prachtig verhaal. Wat er met Jody's meisje is gebeurd, blijft tot op de dag van vandaag onduidelijk.

Natuurlijk mag je ook gewoon eventjes zomervibes oproepen met de track, dus kun je 'm hieronder weer eventjes beluisteren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie