3FM Talent artiesten

The Indien

  1. Nieuwschevron right
  2. The Indien

The Indien is op zondag 1 februari met het nummer ‘Done’ bekroond tot 3FM Serious Talent.

The Indien deed ervaring op tijdens de Popronde, speelde bij DWDD én trad op bij Eurosonic Noorderslag 2015. De debuut EP, waarvan de songs klinken als materiaal voor een Tarantino film, is nog maar net uit. Met het nummer ‘Done’ werd de band op zondag 1 februari uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

EP Cologne

The Indien klinkt gruizig en melodieus. Op 19 januari 2015 is de debuut EP Cologne verschenen. Een debuut met hedendaagse soulvolle songs in de 60's beat traditie van bands als Shocking Blue en Jefferson Airplane. Voor de opnames reisde The Indien af naar Keulen, waar het vangen van vibe en vriendschap in een ongedwongen setting centraal stond. OOR riep de band met de volgende quote uit tot één van de beloftes voor 2015: "If it looks good and it sounds good, it is good".

Toekomst

In 2015 laat The Indien regelmatig van zich laten horen met nieuwe muziek en staat de band veelvuldig op de Nederlandse podia. Daarnaast vertrekt de band halverwege maart naar Brighton om daar op het festival The Great Escape te spelen.

The Indien - 'Done'

Ster advertentie
Ster advertentie