3FM Talent artiesten

Dotan

  1. Nieuwschevron right
  2. Dotan

Een nieuwe Serious Talent! Singer/ Songwriter Dotan klinkt als een ingetogen Snow Patrol. Met 'This Town' is hij Serious Talent.

In de winter van 2009 trekt de Amsterdamse singer/songwriter Dotan de stoute schoenen aan en schrijft hij een email naar de wereldberoemde producers Martin Terefe en Skarbek. Nog geen week later staat Dotan pardoes in de grote studio's te Londen met producers die eerder werkten aan albums van Adele, Coldplay, James Morrison, Duffy en The Kooks.

Dream Parade

Dit helemaal in zijn uppie, zonder hulp van een label. Dotan trekt duidelijk zijn eigen plan en ontwikkelt een eigen herkenbare sound. Begin 2010 tekent Dotan dan toch een contract met EMI records, met als resultaat de opnames van zijn debuutalbum Dream Parade in Los Angeles.

Voor het album werkt hij samen met Bill Lefler, eveneens een opkomend talent en verantwoordelijk voor verschillende successen in de indie-pop muziekscene in Amerika. Een filmisch geluid waarin Dotan flirt met het eigentijdse bandgeluid en teruggrijpt naar songwriters als James Taylor, Paul McCartney en Sting. Hoe dat dan nu eigenlijk klinkt, moet je zelf maar horen.

Met de eerste track 'This Town' van zijn album is Dotan meteen, hopsatee, Serious Talent.

Ster advertentie
Ster advertentie