3FM Talent
BNNVARA

3FM Talent Kuzko pakt de titel ‘3FM Lentehit 2022’ met ‘Penelope’.

foto: 3FM/BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Talent Kuzko pakt de titel ‘3FM Lentehit 2022’ met ‘Penelope’.

Afgelopen twee weken is 3FM-dj Sander Hoogendoorn in Sanders Vriendenteam op zoek gegaan naar de 3FM Lentehit 2022. Luisteraars en 3FM collega's konden doorgeven welk nummer hun het 'zin in het leven-gevoel' geven. Uit de suggesties heeft een 3-koppige jury ieder hun favoriet gekozen, waar dan in de 3FM app gestemd kon worden op dé ultieme 3FM Lentehit.

Hét seizoen van donker naar licht

Jaar in jaar uit wordt de zomerhit voorspeld en uitgeroepen: meestal is dit een zwoel, dansbaar liedje met altijd veel sambaballen. De lente wordt daarbij vaak vergeten, terwijl dit seizoen ook een heel muziekgenre met zich meebrengt. De lente is namelijk hét seizoen waarin we van donker naar licht gaan. Van binnen onder een dekentje naar buiten op het terras met vrienden. Daar hoort een specifiek gevoel bij dat vaak mooi gevangen kan worden in muziek: lenteliedjes zijn vrolijk, fris, kleurrijk, klinken zonnig en de zin in het leven spat ervan af.

De jury, bestaande uit ‘Het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistente’-zanger Peter de Koning, 3FM DJ en TikTok-hitherkenner Sophie Hijlkema en 3FM ochtendshow DJ Sander Hoogendoorn, maakte woensdagochtend een shortlist:

Rex Orange County – Open a Window

Disclosure x RAYE – Waterfall

Kuzko – Penelope

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM Talent Kuzko

Fans hadden 24 uur de tijd om te stemmen. Vanochtend, donderdagochtend 7 april, maakte juryvoorzitter en ervaringsdeskundige Peter de Koning bekend dat zijn persoonlijke favoriet ook de meeste stemmen kreeg van het publiek: Kuzko’s ‘Penelope’ mag het predicaat ‘3FM Lentehit 2022’ met trots dragen.

Spotify-lijst van alle inzendingen

Benieuwd naar de rest van de inzendingen? Check de afspeellijst 3FM Lentehit 2022 op Spotify!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie